Υψηλές θερμοκρασίες ανακοίνωσε η σουηδική μετεωρολογική υπηρεσία για την επόμενη εβδομάδα.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την σουηδική μετεωρολογική υπηρεσία, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα που μπορεί να αγγίξουν και τους 30 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ήδη από τη Δευτέρα, μια υψηλή πίεση θερμού αέρα, θα κινηθεί πάνω από τη Σουηδία, και θα επηρεάσει αρκετές απο τις περιοχές. Την Τρίτη, ο ζεστός αέρας θα κινηθεί πάνω από τη χώρα από τα νοτιοδυτικά. Αναμένουν πως η ζέστη θα διατηρηθεί τρεις συνεχόμενες ημέρες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, είναι, ΒΑ της Götaland, μεγάλα τμήματα της Svealand και ΝΑ της Norrland.

Η προειδοποίηση της σουηδικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, απευθύνεται περισσότερο στους παρόχους της υγειονομικής περίθαλψης και ομάδες υψηλού κινδύνου όπως για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι.

Η προειδοποίηση για καύσωνα την Τρίτη ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι και «μέχρι νεωτέρας» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.