Χαμούλης στην πτήση PC5019 της αεροπορικής εταιρείας Pegasus, από την Αττάλεια της Τουρκίας για Στοκχόλμη έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Χαμούλης χτες σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας Pegasus με αριθμό PC5019 η οποία επρόκειτο να απογειωθεί από το τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας στις 06.35 το πρωί τοπική ώρα. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στον σουηδικό τύπο κατά την ώρα που τροχοδρομούσε στον διάδρομο για να απογειωθεί ενημερώθηκαν οι πιλότοι και το πλήρωμα πως είχε τοποθετηθεί βόμβα. Στο αεροπλάνο επέβαιναν κατά πλειοψηφία Σουηδοί πολίτες, οι οποίοι επέστρεφαν από τις διακοπές τους στα νότια παράλια της Τουρκίας.

Επικράτησε μια χαοτική κατάσταση με τους επιβάτες να πανικοβάλλονται και όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις το αεροπλάνο ακινητοποιήθηκε, εκκενώθηκε και αστυνομικοί της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εξέτασαν τόσο το αεροπλάνο όσο και τις αποσκευές.

Τελικά έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο δεν βρέθηκε βόμβα στο αεροπλάνο και η πτήση απογειώθηκε  στις 13.35 μ.μ., με επτά ώρες καθυστέρηση, και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Arlanda το βράδυ της Κυριακής.