Όλο και περισσότερα σουηδικά νοικοκυριά οδηγούνται στο Kronofogden.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Όλο και περισσότεροι σουηδικά νοικοκυριά οδηγούνται στο Kronofogden, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον σουηδικό τύπο, ο αριθμός των νέων υποθέσεων που καλείται να επιληφθεί το Kronofogden, είναι ο υψηλότερος από το 1990. Οι λόγοι αρκετοί, οι ακριβές τιμές των τροφίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, τα υψηλά ενοίκια, η αύξηση της ανεργίας, είναι μερικοί από τους λόγους που τα σουηδικά νοικοκυριά έχουν πληγεί από τις εισπρακτικές εταιρείες.

Απο την άλλη η επικοινωνία με την αρχή μέσω τηλεφώνου ή εμαιλ έχει καταστεί πιο δύσκολη, δεδομένου πως η πλειοψηφία του προσωπικού ασχολείται ως προτεραιότητα με την πραγματική διεκπεραίωση υποθέσεων έναντι των χρόνων αναμονής στην εξυπηρέτηση πελατών.

Σήμερα, υπάρχει χρόνος αναμονής μέχρι και έξι μηνών μέχρι το Kronofogden, αρχίσει να εξετάζει μια υπόθεση αναδιάρθρωσης χρέους και περίπου ένας χρόνος αναμονής τριών μηνών για την επανεξέταση μιας υπόθεσης.

Ελπίζοντας για περισσότερα χρήματα από την Κυβέρνηση

Οι υπεύθυνοι στην υπηρεσία του Kronofogden δεν βλέπoυν καμία βελτίωση επί του παρόντος, στον ορίζοντα, όσον αφορά την εισροή νέων υποθέσεων. Η ελπίδα είναι ότι η κυβέρνηση θα χορηγήσει στον οργανισμό αυξημένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.