Καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μεγάλα τμήματα της Σουηδίας την Κυριακή.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σουηδίας (SMHI), σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου, εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση, για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν μεγάλα τμήματα της Σουηδίας, την Κυριακή σε μια περιοχή που από το Halland προς το Jönköping και τη λίμνη Vättern.

Ο καλοκαιρινός καιρός αλλάζει και την Κυριακή αναμένονται σύννεφα και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η SMHI εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση για το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Σουηδίας και μια πιο σοβαρή πορτοκαλί προειδοποίηση για το Halland και τμήματα του Småland.

Προβλήματα με πλημμύρες

Ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα εξαιτίας πλημμυρών, σε μεγάλα τμήματα νότια της Götland. Για παράδειγμα, θα έχουμε πλημμυρισμένους δρόμους καθώς και πλημμυρισμένα υπόγεια. Υπάρχει κίνδυνος έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που μπορούν να φέρουν 30-60 χιλιοστά βροχής και προβλήματα με πλημμύρες σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της SMHI.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας πρός Δευτέρα. Ταυτόχρονα, ο καιρός αναμένεται να είναι πιο κρύος σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni, Simployer κλπ, Νορβηγικά, Δανέζικα μέσα ενημέρωσης, Ελληνικό και Διεθνή τύπο.