Τουριστική προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Σερβία.

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Σχεδόν ένα εκατομμύριο σέρβοι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην Καβάλα, τη Θάσο και άλλες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Σερβία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς που αποτελεί δυνατό τροφοδότη του τουρισμού, για αυτό συνεχώς αναθερμαίνουμε τις σχέσεις μας και ενισχύουμε την παρουσία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, απόψε (25.01.2023) στο Βελιγράδι διοργανώσαμε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο μουσείο Princess Ljubica Palace παρουσιάζοντας τους μοναδικούς προορισμούς της ΠΑΜ-Θ και προβάλλοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, που τον καθιστούν έναν εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο.

Δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι αξιόλογων σερβικών Μedia, όπως οι τηλεοπτικοί σταθμοί Euronews SERBIA και RTS, o ραδιοφωνικός σταθμός Radio Belgrade 1/RTS, το πρακτορείο ειδήσεων TANJUG, η εφημερίδα Vecernje Novosti αλλά και το ταξιδιωτικό περιοδικό TU magazine (Usta Nova d.o.o.), μαζί με ανταποκριτές Ελληνικών Μ.Μ.Ε (ΕΡΤ και ΑΜΝΑ.GR) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μαγευτικό “ταξίδι” στον τόπο τις αυθεντικής ομορφιάς, της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των γεύσεων….στη δική μας Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συνεχίζουμε αύριο 26.01.2023 με επαγγελματικές συναντήσεις με επιχειρήσεις από το χώρο του τουρισμού και τουριστικά πρακτορεία για τη δημιουργία νέων συνεργασιών, συμφωνιών και τουριστικών πακέτων.

Υπενθυμίζω, ότι η συγκεκριμένη προωθητική δράση μας στο Βελιγράδι είναι μέρος της ευρύτερης τουριστικής στρατηγικής της ΠΑΜ-Θ, που έχει ως  βάση την  καμπάνια προβολής «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Αθανάσιος Τσώνης

Αντιπερειφερειάρχης

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.