07.07.2020 News!!News!! By Alex

Nea2day.comEDITORIAL

Τρίτη απόγευμα με έναν καιρό εδώ στα βόρεια που όλη την ημέρα δεν έχει αποφασίσει πως θέλει να κινηθεί.

Μια ηλιοφάνεια, και ζέστη, μια βροχή και ομπρέλα… οπότε το ντύσιμο είναι όσο και να πεις ένας συνδυασμός καλοκαιρινών και φθινοπωρινών ρούχων με απαραίτητο αξεσουάρ την ομπρέλα…. βέβαια ως συνήθως στο τέλος βγαίνει και το ουράνιο τόξο….

Πάμε να δούμε πόσο ατακτούλης ήταν ο ιός σήμερα. Έχουμε λοιπόν 5472 οι νεκροί στο σύνολό τους….11 τα νέα θύματα του ιού σήμερα, 118 άτομα στις εντατικές…..73495 άτομα …. θετικοί στον ιό…πάμε να ξεπεράσουμε και τους 75000.

Ένας χρόνος διακυβέρνησης της Ελλάδας σήμερα από την ΝΔ και θεωρώ πως κάποιες αλλαγές έχουν γίνει σιγά-σιγά.

Μια χώρα τσακισμένη από τα μνημόνια, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση χαίρει μιας κάποιας εκτίμησης στα ευρωπαϊκά φόρα, έχει έναν Πρωθυπουργό που μιλά σωστά αγγλικά, που σιγά σιγά δίνει πίσω σε έναν λαό την χαμένη του αυτοπεποίθηση, που όταν χρειαστεί «χτυπά το χέρι στο τραπέζι» και δεν υποκύπτει σε άμεσες ή έμμεσες απειλές γειτόνων.

Δεν θα σταθώ στα «σκάνδαλα» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό με στόχο να ανακόψουν την όποια πορεία αυτής της κυβέρνησης γιατί ούτως ή άλλως αυτό γινόταν πάντα στην χώρα μας.

Σε όσους προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό αμέσως να τους βάλουμε φρένο, να τους πετάξουμε στον καιάδα…. γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας για τον κάθε καρεκλοκένταυρο που την θέλει ξεκούραστα χωρίς να παράγει έργο και πράξεις….. αυτά τα λίγα, και δώστε χώρο και χρόνο, ας κλείσει αυτή η κυβέρνηση την θητεία της και μετά αν δεν έχει παράγει έργο ας την χτυπήσουμε όλοι μαζί τι λέτε δεν είναι πιο δίκαιο;;;

Και μια που ξεκίνησα ανάποδα σήμερα με τα νότια προάστια ας δούμε τις κυριότερες ειδήσεις στον κόσμο πριν ανηφορίσω ξανά για τα βόρεια…. ατελείωτο και κουραστικό αυτό το πήγαινε έλα.

Όπως κουραστικό και το ταξίδι των Ελλήνων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι λοιπόν εγκατέλειψαν τις αεροπορικές εταιρίες όπου και αυτές ήταν τις τελευταίες μέρες πετάω δεν πετάω πήραν τα αυτοκινητάκια τους και διασχίζουν την Ευρώπη με στόχο τα πάτρια εδάφη, γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου τα μπάνια του λαού είναι ιερά.

Τα μπαγκάζια λοιπόν και πάμε…. το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα φτάσετε…

Ο Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση.

Ο ΠΟΥ παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορονοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη, η επιστήμονας του ΠΟΥ Μπενέτα Αλεγκράντζι είπε ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι «υπήρξε ανοικτός στα στοιχεία σχετικά με τους τρόπους της διασποράς» του νέου κορονοϊού.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), ανακοίνωσε πως συνελήφθη σήμερα ο πρώην δημοσιογράφος και σύμβουλος του γενικού διευθυντή της κρατικής εταιρείας Roskosmos Ιβάν Σαφρόνοφ, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στη Μόσχα.

Η FSB επισημαίνει πως ο Σαφρόνοφ παρέδιδε μυστικές πληροφορίες σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την οποία όμως δεν κατονομάζει. Έδωσε όμως ένα βίντεο στη δημοσιότητα που δείχνει πράκτορες της υπηρεσίας να συλλαμβάνουν τον Σαφρόνοφ έξω από το σπίτι του στη Μόσχα και να του κάνουν σωματική έρευνα πριν τον επιβιβάσουν στο βανάκι της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την εκδοχή της FSB, ο Σαφρόνοφ «εκτελούσε εντολές μιας εκ των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, συγκέντρωνε και παρέδιδε στον εκπρόσωπο της στοιχεία σχετικά με την στρατιωτικό-τεχνολογική συνεργασία, την άμυνα και ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία συνιστούν κρατικά μυστικά»

Η Roskosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του δεν σχετίζονται με την θέση που είχε ως σύμβουλος επικοινωνίας του γενικού διευθυντή της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, μια θέση την οποία κατείχε από τον Μάιο.

Ο Ρογκόζιν δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι ο Σαφρόνοφ δεν είχε πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, ενώ αναφερόμενος στον σύμβουλό του δήλωσε ότι «δεν αμφέβαλα για τον υψηλό του επαγγελματισμό και το προσωπικό του ήθος».

Η κατηγορία «περί εσχάτης προδοσίας» επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ η δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στη Γαλλία τρείς γυναίκες πραγματοποίησαν τόπλες διαμαρτυρία μπροστά από το μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι σήμερα, με μία εξ αυτών να έχει ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «RIP στις υποσχέσεις», λίγο αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ηγηθεί του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Μια άλλη διαδηλώτρια είχε ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «Το Μοχθηρό Συμβούλιο».

Και οι τρεις γυναίκες, τουλάχιστον η μία εκ των οποίων είχε γραμμένο στην πλάτη της το όνομα της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιορδανία προειδοποίησαν σήμερα το Ισραήλ να μην προχωρήσει στην προσάρτηση τμημάτων των Παλαιστινιακών Εδαφών, λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό ΥΠΕΞ οι χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων δύο από τους κορυφαίους εταίρους του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, σημειώνουν ότι οι υπουργοί τους Εξωτερικών συζήτησαν τρόπους για την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι χώρες αυτές, μαζί με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιτίθενται στα ισραηλινά σχέδια, τα οποία προβλέπουν την προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που προωθεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία θέλει τη Δυτική Όχθη για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, αντιτίθεται στην κίνηση αυτή.

Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στο Βελιγράδι από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Το μέτρο αυτό ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Εδώ στα βόρεια προάστια σύμφωνα με την υπηρεσία IVO (επιθεώρηση για την υγεία και την ιατρική φροντίδα) σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους που προκλήθηκαν από τον covid-19 κατά το πρώτο εξάμηνο που εκδηλώθηκε η πανδημία ήταν ηλικιωμένοι σε γηροκομεία.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι σχεδόν το 70% των θανάτων στα γηροκομεία συνέβησαν σε 40 δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του IVO η οποία διενήργησε  έλεγχο σε βάθος σε 1.700 γηροκομεία, εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις σε 91 από αυτά τα οποία θα εξεταστούν με περισσότερες λεπτομέρειες.

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα. Σας εύχομαι να περάσετε ένα τέλειο βράδυ.

Άλεξ