Αντίο 2023……..καλωσήρθες 2024!!!!

Nea2day.comEDITORIAL, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το 2023 σε λίγες ώρες θα δώσει την θέση του σε έναν ολοκαίνουργιο χρόνο, σε 365 νέες μέρες, που η καθεμία για τον καθένα από εμάς, θα είναι ξεχωριστή. Αγαπημένοι φίλοι από ολόκληρο τον κόσμο, μας στέλνουν τις δικές τους ευχές για την νέα χρονιά τις οποίες και δημοσιεύουμε (το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς)

Με την σειρά μας και εμείς η ομάδα του www.nea2day.com εύχεται σε όλους υγεία, ειρήνη, ευτυχία και αγάπη. Ραντεβού λοιπόν του ……χρόνου. Μέχρι τότε να περάσετε όμορφα, να οδηγήσετε με ασφάλεια και να χαμογελάτε ……

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ, Πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

«Εύχομαι στους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες του Απόδημου Ελληνισμού και ξεχωριστά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες της Σουηδίας, Καλή Χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!! Ας ευχηθούμε όλοι μας να γίνει πράξη το μήνυμα του Χριστιανισμού «και επί Γής Ειρήνη». Για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλους τους Σουηδούς και όλο τον κόσμο, ας είναι ευτυχές και ειρηνικό το νέο έτος 2024»!!!!  Γρηγόρης Νιώτης, Αδελφικός Φίλος των Αποδήμων.

Σωτήρης Δελλής, Πρώην Βουλευτής στο Σουηδικό Κοινοβούλιο

«Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες του www.nea2day.com, αλλά και σε εσένα αγαπητή Αλεξάνδρα, για το 2024, υγεία και ευτυχία».

Effie Kourlos, kommunalråd/vice ordförande kommunstyrelsen Östersunds Kommun

«Önskar alla ett gott nytt år och varmt tack för det år som varit! Världen står inför flera provningar men jag känner mig hoppfull inför 2024 och att våra goda krafter tillsammans ska skapa en fredligare värld. Vi står inför ett val till Europaparlamentet där det är viktigt att var och en av oss lägger en röst för ett medmänskligt Europa där fler får det bättre och motsättningarna minskar. Tillsammans gör vi skillnad och ska se till att 2024 blir ett år med fred, lycka och glädje. Gott nytt år»!

Γεώργιος Κοντορίνης, Αντιπρόεδρος δικτύου Ελλήνων αιρετών αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Solna.

«Αισιόδοξες ευχές για ένα ειρηνικό, καρποφόρο και δημιουργικό 2024 προς όλους τους φίλους του περιοδικού και την αγαπητή συντάκτρια Αλεξάνδρα.

Με λόγο έντιμο ειλικρινή και καθαρό πορευόμαστε και την νέα χρονιά. Αλληλεγγύη και αγάπη προς τον  συνάνθρωπο μας και συντονισμένη εργασία για ένα καλύτερο μέλλον”.

Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

«Η ευχή μου για το 2024 είναι να είναι μια χρονιά με περισσότερη Ειρήνη και ευημερία για όλο τον κόσμο. Μια χρονιά με περισσότερη αλληλεγγύη προς όλους όσοι το έχουν ανάγκη».

Ράνια Αγγελακούδη, Πρέσβειρα Ειρήνης του Διεθνούς Οργανισμού World Institute for Peace για την Ελλάδα και Σουηδία, Εκπαιδευτικός, Ποιήτρια Δημοσιογράφος της Fijet World.

«Οι  ευχές μου για το νέο έτος 2024 απευθύνονται όχι μόνο στους Έλληνες και Σουηδούς μα και σε όλες τις εθνικότητες που συνυπάρχουν. Εύχομαι τα όνειρα να γίνουν πράξη, η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η αγάπη να κυριεύσουν, η αλληλεγγύη να είναι η διαδρομή της ευφορίας της ελευθερίας και της αναγέννησης για μια υγιή πανανθρώπινη κοινωνία»!

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς Ράνια Αγγελακούδη

Alexandra Tzoka, Rektor, Huddinge Kommun

«Jag vill önska alla ett gott nytt år, ett positivt och framgångsrikt år. 

Den svenska skolan har många positiva delar, styrkor och förtjänster samt en viktig roll för vårt samhälle och för framtiden. Skolan står också inför stora utmaningar. Skolans uppdrag är komplext, mångfacetterad och elevernas olika förutsättningar samt behov ser annorlunda ut idag än för några år sedan. Internationella och nationella undersökningar visar att kunskapsresultaten försämrats över tid, samtidigt som psykisk ohälsa ökar bland barn.

Skolan behöver därför bli mer flexibel i sitt uppdrag och pedagogiska upplägg   för att möta elevernas olika behov och förutsättningar. För att främja elevernas kunskapsutveckling behöver skolans demokratiska och kompensatoriska uppdrag vara i fokus mer än någonsin. Skolans kraft och energi ska uteslutande gå åt att erbjuda den enskilda eleven en likvärdig skola där tidiga insatser är prioriterade, men också en neutral fri arena, där eleven genom ledning och stimulans och i en trygg lärmiljö utvecklas maximalt utifrån sina förutsättningar.  För att möjliggöra detta och skapa förutsättningar för elevernas sociala utveckling och kunskapsutveckling, men också för ett välmående, behöver vi arbeta med kompetensförsörjningen.  Utöver pedagoger är det numera nödvändigt att rekrytera flera kompetenser i skolan. Vi behöver bli bättre på att rikta resurserna rätt, öka samverkan mellan myndigheter och stärka relationsskapande med elever och vårdnadshavare. Gott Nytt År»!

Παναγιώτης Σουρέλης, δημοσιογράφος τηλεόρασης Alpha

«Εύχομαι τη νέα χρονιά υγεία σε όλους, μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους ευάλωτους συμπολίτες μας και χαμόγελα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Ας είναι το 2024, ένα έτος με περισσότερες καλές ειδήσεις».

Αντώνης Ι.Αντωνόπουλος, Δημοσιογράφος Star Channel,  Political

“Ας μάθουμε από το χθες, ας ζήσουμε για το σήμερα και ας ελπίσουμε για το αύριο” είχε πει ο Αϊνστάιν και συμπληρώνει πολύ σοφά ο Μαρκ Τουέιν “Πρωτοχρονιά: Η καταλληλότερη μέρα για να πάρουμε αποφάσεις. Και την επόμενη εβδομάδα, φυσικά, να τις έχουμε ξεχάσει”…Ας είναι μια χρονιά που θα κυριαρχήσει έστω και για λίγο η λογική”!

Αθανασία Αγγελοπούλου, Δημοσιογράφος iefimerida & ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Η ευχή μου για το 2024 είναι να βλέπουμε ευτυχισμένα τα παιδιά . Χωρίς πολέμους, τρομοκρατία και φόβο. Να μη δούμε στις οθόνες μας άλλο αίμα, από καμιά γωνιά του κόσμου».

Νικόλαος Βενιζέλος, Med Dr, Docent, Professor em. Head of Experimental Neuropsychiatry and Ageing, Örebro University

«Είθε το 2024 να ξαναδώσει λάμψει και ελπίδα για έναν καλύτερο και ειρηνικότερο κόσμο και μια καλύτερη ζωή, και είθε ο Άγιος Βασίλης να εκπληρώσει τις επιθυμίες μας!

Με αφορμή της παραμονή της Πρωτοχρονιάς εύχομαι ολόψυχα! Ευτυχισμένο το Νέο Έτος, Δύναμη, Ειρήνη, Υγεία και Μακροζωία»!

Φώτης Τσιάλιος, Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης

www.panipirotiska.se

«Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης εύχεται ολόψυχα σε όλους υγεία, ευτυχία, ειρήνη και χαρά στα σπίτια τους. Ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος 2024».

Σάββας Βαρνάβα, Πρόεδρος Κυπρο-σουηδικού Συλλόγου.  

«Το ΔΣ του Κυπρο- Σουηδικού συλλόγου, και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε στα μέλη του και φίλους της Κύπρου μας, μια ευτυχισμένη  καινούργια χρονιά πλούσια από υγεία και βεβαίως με την ελπίδα για μια λύση στη Κύπρο μας όπου οι άνθρωποι της να μπορούν να ζουν ειρηνικά σε ένα αξιοπρεπές τόπο».

Αποστόλης Παπακώστας, Προέδρος της Πολιτιστικής Στέγης.

«Αγαπητοί συμπάροικοι!

Αφήνουμε τον χρόνο που πέρασε με ανάμεικτα συναισθήματα.

Από την μια πλευρά η χώρα μας βίωσε καταστροφές και ο κόσμος πολέμους. Το πολιτικό κλίμα στην δεύτερη πατρίδα μας, την χώρα της διαμονής μας, έγινε ίσως σκληρότερο απο ποτέ.

Για την παροικία όμως της Στοκχόλμης και την Πολιτιστική Στέγη ήταν ένας δημιουργικός χρόνος με έναν πολύ ζωντανό πολιτιστικό περιεχόμενο όπου φορείς της παροικίας που δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση μας χάρισαν όμορφες στιγμές με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές βραδιές, βιβλιοπαρουσιάσεις και θεματικές ομιλίες και δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο τα πολιτιστικά δρώμενα της παροικίας μας γίνονται συμμετοχικά, οι ίδιοι δημιουργούμε τον πολιτισμό μας. Προσωπικά με χαροποίησε ιδιαίτερα το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς που διοργανώσαν αρκετές εκδηλώσεις απο κοινού.

Ας ελπίσουμε φίλοι μου ότι το πνεύμα συνεργασίας θα βρει πιο εύφορο έδαφος την χρονιά που μας έρχεται.

Εύχομαι υγεία και ευημερία σε όλους»!

Κομνηνός Χαϊδευτός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (1995-2014)

«Καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη! Ειδικά αυτή την εποχή που οι πόλεμοι είναι πολύ κοντά μας και κινδυνεύουμε με έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο! Με αγώνες και αισιοδοξία για το 2024»!

Αντώνης Θεοδωρίδης, Κύπρος, CEO, www.Q4aviation.com

“Χρόνια πολλά και καλά σε όλους, ευτυχισμένο και ειρηνικό 2024”

Magnus Linström, Vice VD www.sinf.se

“Förutom självklart att det blir fred i Ukraina och Gaza, så hoppas att jag att min familj kommer att må bra. Gott nytt år till alla, gott nytt år bästa Alexandra”

Γεώργιος Παναγόπουλος, Υπεύθυνος τουριστικής προβολής της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Με γνώμονα το καλό και το δίκαιο ας αφήσουμε πίσω το 2023 και ας υποδεχτούμε το νέο έτος ευχόμενοι να μας χαρίσει υγεία, χαρές και 2024 επιτυχίες, στον καθένα μας προσωπικά αλλά και στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε!!! Χρόνια πολλά”!!!

Dr. Mario Sorbello, CEO, Island Services Ltd

«Hope smiles from the threshold of the year to come, whispering “it will be happier! »

Ιωάννα Μυταυτσή, PhDc, Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΔΠΜΣ Τουρισμός & Τοπική Ανάπτυξη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Συντονίστρια Θεματικής Ενότητας Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων, Νέα Δημοκρατία

«ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Ας είναι καλύτερη από αυτή που φεύγει………..

Ας είναι μια χρονιά χωρίς φτώχεια, χωρίς πείνα αλλά και χωρίς ανισότητες.

Μια χρονιά που θα φέρει υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο, αξιοπρεπή εργασία και ποιοτική εκπαίδευση. Μια χρονιά που θα εξασφαλίσει καθαρό πόσιμο νερό στους λαούς που διψούν αλλά και καθολική πρόσβαση σε φθηνή & ποιοτική ενέργεια.

Ας είναι μια χρονιά με στόχο στην καινοτομία που θα μας οδηγήσει σε βιώσιμες πόλεις και κοινότητες επενδύοντας στις υποδομές. Μια χρονιά που θα αναλάβουμε όλοι ενεργό δράση για το κλίμα ώστε να σώσουμε τη ΖΩΗ στη στεριά και στο νερό.

Ας είναι αυτή η χρονιά που θα φέρει πίσω την Ειρήνη, θα εδραιώσει τη Δικαιοσύνη και θα οικοδομήσει ισχυρούς και αποτελεσματικούς θεσμούς.

Είθε να είναι η χρονιά που οι συνέργειες θα μας οδηγήσουν στο να πετύχουμε όλα τα παραπάνω που δεν είναι τίποτε άλλο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Μίμης Μωυσιάδης, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων

«Πολλές ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2024, με υγεία και ειρήνη».

Έφη Μαντά, Commercial Director του Tourism Media and Event

www.tourismmedia.gr

«Η Tourism Media and Event, και εγώ προσωπικά ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία».

Νικόλαος Παπαξάνθης (NicoPapaxanthis) Ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Trattoria La Nonna www.lanonnastockholm.se

«Η διεύθυνση του εστιατορίου Trattoria La Nonna, και οι συνεργάτες του, σας εύχονται ένα καλό τέλος του 2023 και μια καλή αρχή του 2024 με αγάπη και ευτυχία. Ευτυχισμένο Νέο Έτος να έχουμε όλοι μας»

Ευάγγελος Λώλης, ιδιοκτήτης του Privatklinik Karlstad,Παθολόγος Ενδοκρινολόγος, Sweden, www.evangeloslolis.se

«Στέλνω τις ολόψυχες ευχές για καλό ειρηνικό και δημιουργικό 2024. Εύχομαι υγεία και ευτυχία ατομικά στον καθένα και ειρήνη στο κόσμο. Η δύναμη μας είναι η συνεργασία μας και η αγαστή συνύπαρξη μας στον κόσμο με σεβασμό στο συμπολίτη και στο περιβάλλον».