Αυξανόμεθα..Καλησπέρα σε όλους. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Nea2day.comEDITORIAL

Απίστευτη ζέστη και σήμερα, εδώ στα «βόρεια προάστια». Χτυπήσαμε κάτι 20άρια σε θερμοκρασίες.

✨✨✨✨✨

Στα εντός και επι τα αυτά

συνεχίζουμε να αυξανόμεθα….στο σύνολο, 4563 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 62 τα νέα θύματα του ιού σήμερα….308 άτομα στις εντατικές…40882 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔ως συνήθως…)

✨✨✨✨✨

Και ο αγαπημένος Σουηδός επιδημιολόγος μας, σε σημερινή συνέντευξή του αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τελικά ίσως σαν χώρα θα έπρεπε να πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα αναφορικά με τον Covid 19. Μάλλον σε αυτό συμφωνούμε….. και μάλλον στην πορεία των ημερών θα μας πείτε πως και η στρατηγική της Σουηδίας αποδείχθηκε λάθος. Μόνο μην μας πείτε τώρα …. με τέτοιες ζέστες πως πρέπει να φορέσουμε και μάσκες…..

✨✨✨✨✨

Και μια και είμαστε στο θέμα του Covid 19 να σας πω τα καλά νέα της ημέρας πως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, μια νέα έρευνα φέρνει ελπίδες στη μάχη ενάντια στην πανδημία, η οποία αναφέρει πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενδέχεται να φτάσει το πρώτο φάρμακο στον κόσμο ικανό να καταπολεμήσει τον φονικό ιό.

Πρόκειται για ένα πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται «LYCoV555» και χορηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε ομάδα ασθενών που νοσηλεύτηκαν ως μέρος της πρώτης μελέτης που πραγματοποιήθηκε ποτέ για πιθανή θεραπεία αντισωμάτων ενάντια του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στα εμπλεκόμενα στην έρευνα ιατρικά κέντρα βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα νοσοκομεία των ΗΠΑ, η NYU Grossman School of Medicine και το CedarsSinai στο Λος Άντζελες.

Το LYCoV555 είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σχεδιασμένο να εμποδίζει την είσοδο του ιού στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μπορεί να φανεί χρήσιμο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του Covid-19. Η αποτελεσματικότητά του θα ελεγχθεί τους επόμενους μήνες και σε συνδυασμό με άλλα αντισώματα.

Εάν οι δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική έναντι του Covid-19, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.

✨✨✨✨✨

Και ενώ ο χαμούλης ανα τον κόσμο για την δολοφονία του Φλόιντ συνεχίζεται ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, αναβάθμισε την κατηγορία της δολοφονίας για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Τσάββιν απο τρίτο σε δεύτερο βαθμό όπως επίσης κατέθεσε κατηγορίες εναντίον των τριών πρώην συναδέλφων του Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane οι οποίοι θα κατηγορηθούν επίσης για τη συνδρομή και τη συνέχιση της δολοφονίας δευτέρου βαθμού.

Παράλληλα την κριτική του Υπουργού Άμυνας δέχθηκε ο Τράμπ. Χαρακτηριστικά ο Μαρκ Έσπερ δήλωσε ανοιχτά ότι δεν συμφωνεί με την επίκληση του «Νόμου περί Εξέγερσης» ώστε να αναπτυχθούν εν ενεργεία στρατιώτες για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ όπως είχε πεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τράμπ βέβαια σκέφτεται μετά απο αυτό να τον απομακρύνει απο την κυβέρνηση. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό. Πάντως διαδηλώσεις είχαμε έξω απο αμερικανικές πρεσβείες σε πολλές χώρες. Στην Αθήνα σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια, ενώ στην Στοκχόλμη μικρότερης έκτασης. Ογκώδεις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις έγιναν σε Φινλανδία, Ολλανδία, Παρίσι, Λονδίνο. Η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιωμάτα καταγγέλει τον «δομικό ρατσισμό» στις ΗΠΑ και η Βιέννη καλεί σε διάλογο την Ουάσιγκτον με τους διαδηλωτές.

✨✨✨✨✨

Άντε πάλι να βιαστείτε όλοι να κατηγορείσετε τον Τραμπουλάκο πως πήγε με την Μελάνια να κρυφτεί σε καταφύγιο. Καμμία σχέση. Το διέψευσε ο ίδιος σήμερα. Πήγε στο καταφύγιο…. γιατί να το κρύψομε άλλωστε, αλλά πήγε με μια ομάδα ατόμων για ….. επιθεώρηση😂😂μην γίνει βρέ παιδιά κανένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και δεν είναι έτοιμα τα καταφύγια. Και εσείς αμέσως να μου τον ενοχλείσετε τον Πρόεδρο…. «Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση». Και έτσι για την ιστορία να συμπληρώσω εγώ πως σε αυτό το ασφαλές καταφύγιο είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν έμαθα τελικά αν το καταφύγιο ήταν σε καλή κατάσταση ή όχι.

✨✨✨✨✨

Επιστροφή στα εντός και επι τα αυτά. Ο τομέας 82 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Söder για σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού, που δεχόταν όμως και ασθενείς με Covid-19, έκλεισε και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλους τομείς ή νοσοκομεία.

Ο λόγος η αγωνία του νοσοκομείου για τυχόν μολύνσεις των ασθενών εξαιτίας του ιού αλλά και η έλλειψη προσωπικού.

Χαρακτηριστικά και σύμφωνα με δημοσιεύματα τη νύχτα μόνο δύο νοσοκόμοι καλύπτουν 29 ασθενείς.

✨✨✨✨✨

Στην Gotland οι καταστηματάρχες ανησυχούν πως η μείωση των επισκεπτών το καλοκαίρι εξαιτίας του ιού, θα οδηγήσει πολλά καταστήματα σε πτωχεύσεις. Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει να λάβει τα μέτρα της και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αυτές.

✨✨✨✨✨

Μουρμούρα και γκρίνια μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν την σουηδική κυβέρνηση. Εξαιτίας της διαχείρισης της κρίσης. Αναμενόμενο….

✨✨✨✨✨

Ένα μικρό αεροπλάνο τύπου SILA 450C, έπεσε σε κατοικημένη περιοχή του Borås, την Τρίτη. Και τα δύο άτομα επιβαίνοντες του αεροσκάφους ανασύρθηκαν νεκρά.

✨✨✨✨✨

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα…. να προσέχετε και οι εντός και οι εκτός γιατί για κάποιους είστε σημαντικοί….

✨✨✨✨✨

Εις αύριον τα σπουδαία….

Καλή σας νύχτα

Άλεξ