Αυξανόμεθα….27.04.2020

Nea2day.comEDITORIAL

Βασικά καλησπέρα σας…

Αυξανόμεθα… 2287 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 81 τα νέα θύματα του ιού σήμερα…. 546 στις εντατικές… 19020 άτομα …. θετικοί στον ιό.

Τώρα πως γίνετε χθες να έχουμε μόνο 2 νεκρούς και σήμερα 81 είναι λίγο περίεργο δεν είναι; Ο Σουηδός επιδημιολόγος μας είπε για χθες πως ήταν λίγα τα κρούσματα επειδή ήταν Σαββατοκύριακο….

Πάντως τα πάρκα ήταν γεμάτα και η πόλη γεμάτη επίσης. Είπαμε εμείς δεν μασάμε με τον ιό….

Την προσωπική του εμπειρία αναφορικά με την μάχη του με τον Covid-19 έδωσε με συνέντευξή του στη σουηδική εφημερίδα DN ο σουηδός βουλευτής Roland Utbult.

Επί 3 εβδομάδες νοσηλεύτηκε στην εντατική συνδεδεμένος με οξυγόνο και δεν ένιωσε ποτέ άλλη φορά στη ζωή του τόσο κοντά στο θάνατο…. πίστευε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ απο αυτή την κατάσταση.

Να λοιπόν γιατί πρέπει να πάρουμε μέτρα!!!! Για να μην βρεθούν και άλλοι στην θέση την δική σας…..

Πρωτομαγιά την Παρασκευή και ο Υπουργός Εσωτερικών Μίκαελ Ντάμπεργκ συνιστά στους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη και να διασφαλίσουν πως τα παιδιά τους δεν θα συμβάλλουν στην εξάπλωση της λοίμωξης. Ειδικά να είναι προσεχτικοί το απόγευμα της Πέμπτης που ανάβουμε φωτιές…και μαζεύεται κόσμος….καλά θα ανάψουμε φωτιές φέτος;;;; Στην Uppsala πάντως δεν θα έχει φωτιές….

Α! Και τα charter για την Ελλάδα και άλλους προορισμούς να τα ξεχάσουμε…. το καλοκαίρι…..σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα….

32 πάμπ και καφέ ελέγχθηκαν στο Μάλμο το Σαββατοκύριακο που πέρασε και βρέθηκαν να έχουν συνωστισμό και πολύ κόσμο. Πριν λοιπόν να δοθούν οι τελικές διακοπές λειτουργίας τους προειδοποιήθηκαν και θα ελεγχθούν ξανά.

Επίσης στο Γκέτεμποργκ, ελέγχθηκαν 90 επιχειρήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Πολλές απο αυτές δεν ακολουθούσαν τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν και προειδοποιήθηκαν προς γνώση και συμμόρφωση.

Στη Στοκχόλμη άλλα 5…

Με αυτά και με αυτά άλλη μια Δευτέρα έφτασε στο τέλος της… να προσέχετε όλοι εκεί έξω…. για να μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί…

Άλεξ