Το πιο εύκολο πράγμα είναι …

Nea2day.comEDITORIAL

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο ΙΟΥΔΑΣ. Να λές πως είσαι φίλος, μα όταν βρεις την ευκαιρία, να μην διστάζεις για τριάκοντα αργύρια, και με ένα “φιλί” τους ανθρώπους σου να τους προδώσεις.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο ΠΙΛΑΤΟΣ. Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν, εσύ να ‘’νίπτεις τας χείρας σου’’. Να μην παίρνεις την ευθύνη ούτε για τις πράξεις σου αλλά ούτε και για τη ζωή σου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι και εσύ ένας από τους ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ και τους ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ. Για τον κόσμο όλο, τίμιος, δίκαιος, καθαρός, αλλά μέσα σου να κρύβεις, μίσος, οργή, ζήλεια, υπερηφάνεια, ασπλαχνία.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο ΟΧΛΟΣ. Χάβρα Ιουδαίων. Να μην έχεις βούληση. Να μην παίρνεις καμία ευθύνη. Να μην βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Απλά να ακολουθείς. Και ‘’άρον άρον’’ να ζητάς να “σταυρωθεί”, αυτός που μέχρι χθες επευφημούσες.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο ΒΑΡΡΑΒΑΣ. Να χτίζεις τη δική σου ελευθερία, τη δική σου ζωή, εις βάρος κάποιου άλλου, στην καταδίκη κάποιου άλλου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο ΛΗΣΤΗΣ, αυτός, εκεί στα αριστερά. Και ακόμα και τότε, στην έσχατη στιγμή σου, να μην λες  ‘’ήμαρτον’’, αλλά να βρίζεις, να φωνάζεις, να κατηγορείς και να χλευάζεις άλλους για τα δικά σου λάθη.

Το πιο εύκολο είναι να κρύβεσαι πίσω απο τα δήθεν σου. Δήθεν γνώσεις που δεν σε έκαναν καλύτερο/καλύτερη, δήθεν πλούτη, δήθεν κουλτούρα, σκέφτηκες πόσο δήθεν είναι όλα στη ζωή σου;

Πρίν ανατρέξεις, λοιπόν σε οτιδήποτε, πρίν κουτσομπολέψεις, εκδικηθείς, καταστρέψεις, κρυφτείς πίσω απο το θράσος και όχι το θάρρος σου, κοίταξε μέσα σου και παραδέξου πως το πιο δύσκολο, είναι να είσαι

ο ΧΡΙΣΤΟΣ….να σταυρώνεσαι καθημερινά για χάρη όσων αγαπάς και παρόλα αυτά να ψιθυρίζεις πάνω από το σταυρό..με αγάπη ‘’Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι’’…

Και μην ξεχνάς ποτέ “μηδένα πρό του τέλους μακάριζε”.

Καλή Ανάσταση…..!!!

Α.Ζ.