Αυξανόμεθα ..

Nea2day.comEDITORIAL

Απόγευμα Δευτέρας μιας καινούργιας εβδομάδας που να δούμε τι θα φέρει τελικά. Η ζέστη συνεχίζεται…. εδώ στα «βόρεια προάστια» μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μια που απο ότι βλέπω έξω συννέφιασε. Λίγη βροχούλα δεν θα κάνει κακό …. η αλήθεια είναι…

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Στα εντός και επι τα αυτά, λοιπόν, συνεχίζουμε να αυξανόμεθα….4909  οι νεκροί στο σύνολό τους….17 τα νέα θύματα του ιού σήμερα….267 άτομα στις εντατικές…(σταθερή η κατάσταση στην εντατική απο χθές) ….52383 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔ως συνήθως). Πως μας βρίσκετε;

✨✨✨✨✨✨✨✨

Απο σήμερα ξεκίνησε και η εγγραφή στο www.1177.se για όσους ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν τα δύο τέστ. Το ένα για το αν είναι θετικοί ή αρνητικοί για τον covid 19 και το άλλο για το αν έχουν αντισώματα. Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας πολλών κλικ το σύστημα έπεσε (εγώ προσπάθησα πολλές φορές απο το πρωί η αλήθεια είναι αλλά χωρίς αποτέλεσμα).

Σύμφωνα με την υπεύθυνη τύπου του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της Στοκχόλμης Jessica Frenell το σύστημα δεχόταν 25 κλικαρίσματα ανά δευτερόλεπτο οπότε ήταν λογικό να πέσει.

Απο την άλλη όμως όλος αυτός ο ρυθμός να κλειστεί ένα ραντεβού έδειξε και την πόσο μεγάλη ανάγκη που υπήρχε για να εξεταστεί ο κόσμος ώστε να γνωρίζει αν είναι θετικός ή αρνητικός. Ελπίζω το σύστημα να ξαναδουλέψει απο αύριο.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρίας Preem, Petter Holland, είναι ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση σουηδικού δικαστηρίου (ειδικού για την φύση και το περιβάλλον), να επιτρέψει την προγραμματισμένη επέκταση και λειτουργία του διυλιστηρίου πετρελαίου

στην περιοχή Lysekil του δήμου Västra Götaland.

Η ιδέα της λειτουργίας του διυλιστηρίου δέχθηκε έντονη κριτική, εν μέρει λόγω της μεγάλης αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το εργοστάσιο.

Ωστόσο, ο Petter Holland αποκαλεί την επέκταση περιβαλλοντικό έργο.

Ναι μέν θα αυξηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη Σουηδία και το Lysekil, είπε ο ίδιος, αλλά παράλληλα γίνονται και άλλα πράγματα.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να παρθεί άδεια λειτουργίας, για την παραγωγή πράσινων ανανεώσιμων καυσίμων που θα αντικαταστήσουν το ορυκτό αέριο και το ντίζελ, κατέληξε ο ίδιος.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Άνοιξαν λοιπόν τα αεροδρόμια σήμερα, στην Ελλάδα, χαμούλης με τις πτήσεις, άντε να κατέβουν και οι πρώτοι τουρίστες και διαβάζω πως ειδικά τροποποιημένες υδροφόρες γεμάτες αγιασμό που θα ψεκάζουν τα αεροσκάφη που φθάνουν και αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος επιστρατεύει η κυβέρνηση.

Μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ότι ο αγιασμός είναι σε θέση να εξουδετερώσει τον κορωνοϊό, πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με την Εκκλησία θα γεμίσουν με τόνους αγιασμού, με τον οποίo θα ψεκάζουν όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα σκάφη στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας ήδη έχουν προχωρήσει στην ταχύρρυθμη εκπαίδευση ιερέων στον χειρισμό αεροσκαφών, ώστε να αναλάβουν την πραγματοποίηση πτήσεων έως ότου βρεθεί εμβόλιο για τον ιό.

Οι ιερείς αυτοί θα μπορούν να πραγματοποιούν και λειτουργίες εν πτήσει, τη λεγόμενη και λειτουργία πτήσης.

Τέλος, η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο το μέτρο να επεκταθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου αύρες της αστυνομίας γεμάτες αγιασμό θα περιφέρονται στους δρόμους και θα ψεκάζουν πολίτες χωρίς προειδοποίηση. Ετοιμαστείτε λοιπόν για αγιασμό 😂😂😂😂

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Και χτυπάει το τηλέφωνο λοιπόν χθες, άγνωστο νούμερο, είχα δίλημμα να απαντήσω να μην απαντήσω🤔🤔Τελικά απάντησα…

Στην άλλη γραμμή μια φωνή με άπταιστα αμερικάνικα να μου εξηγεί πως είναι γραμματέας του Λευκού Οίκου, και πως επειδή είμαι φανατική θαυμάστρια του Τραμπουλάκου επιλέχθηκα για να μιλήσω με τον Πρόεδρο και να του πω τις ευχές μου για τα γενέθλια του χθές.

Στην αρχή εξεπλάγην 😂μετά ανασυγκροτήθην 😂ώσπου άκουσα τη φωνή του στην άλλη γραμμή. Χάρηκε που του είπα πως είμαι απο την Ελλάδα, χάρηκε ακόμη περισσότερο όταν του είπα πως μένω Σουηδία.

Του ευχήθηκα βεβαίως βεβαίως χρόνια πολλά. Και τον ρώτησα και την ηλικία του, λίγο αγενέστατο ομολογώ αλλά δεν μιλάς κάθε μέρα με τον Πρόεδρο, μου είπε λοιπόν πως κλείνει τα 74, αλλά χαίρει άκρας υγείας.

Μέχρι εκείνη την ώρα βέβαια δεν είχε σκοτωθεί ακόμη ένας έγχρωμος αμερικανός ηλικίας 27 ετών απο αστυνομικούς αυτό έγινε αργότερα, για να τα ακούσει λίγο ο Πρόεδρος.

Και αφού χαρήκαμε αμφότεροι κλείσαμε το τηλέφωνο…. και μετά ξύπνησα😂😂😂

✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Η επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσουν χθές στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, αναβλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση Μόσχας και Άγκυρας.

Οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Ρωσίας θα συναντούσαν τους ομολόγους τους της Τουρκίας, όμως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή την αναβολή της επίσκεψης χωρίς να αναφέρει τους λόγους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές ανάμεσα στους διπλωμάτες των δύο χωρών και να πραγματοποιηθούν «συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο σε μεταγενέστερη ημερομηνία», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ότι «η ημερομηνία μιας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών θα αποφασιστεί αργότερα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υπουργοί των δύο χωρών «εργάζονται ενεργά για την υποστήριξη μιας διευθέτησης στη Λιβύη».

Να θυμήσουμε πως η Τουρκία και η Ρωσία, οι ηγέτες των οποίων έχουν έρθει κοντά τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζουν αντίπαλα μέρη στη Λιβύη, που έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής πλήγματα εναντίον θέσεων Κούρδων αυτονομιστών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση.

«Η επιχείρηση Νύχια του Αετού άρχισε. Τα αεροσκάφη μας πλήττουν σπηλιές, τις κάνουν να καταρρέουν πάνω στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας — όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα — όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση διατηρεί βάσεις.

Κατά την πηγή του Reuters, απογειώθηκαν αεροσκάφη από διάφορες βάσεις στην Τουρκία, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ και στη Μαλάτια, για να πλήξουν βάσεις του PKK στο Ιράκ, ειδικά στην περιοχή των βουνών Καντίλ, κοντά στα σύνορα Ιράκ-Ιράν.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Διαβάζω στα γρήγορα πως ο Covid 19 επιστρέφει δριμύτερος σε Κίνα και Νότια Κορέα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Επίσης διαβάζω πως εδώ στα «βόρεια προάστια», στην περιοχή Skåne, αυξήθηκαν οι θετικοί στον ιό ηλικίας 18-20 χρονών, ίσως εξαιτίας και των πάρτυ που γίνονται με το κλείσιμο των σχολείων.

Λίγη προσοχή και αυτοσυγκράτηση δεν κάνει κακό, παιδιά και γονείς.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Τα νοικοκυριά στη Δανία, πάλι, θα λάβουν χρήματα απο το κράτος σε μετρητά, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν κατά μέσο όρο 19.000 δανικές κορώνες με άμεση πληρωμή, χρήματα που προέρχονται από το επίδομα διακοπών παρελθόντων χρόνων, και που προοριζόταν να διανεμηθεί κατά τη συνταξιοδότηση.

Συνολικά, το ποσό αυτό θα ανέρχεται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια SEK, ένα ποσοστό 2,6% του ΑΕΠ, το οποίο είναι ένα σημαντικό ποσό.

Αυτά λοιπόν είναι κράτη τα οποία σκέφτονται τους πολίτες τους πρώτα απο όλα. Μήπως να αλλάξουμε χώρα διαμονής;🤔🤔🤔

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα. Να προσέχετε και να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε ακόμη και στα δύσκολα. Κάντε και ένα ευχέλαιο για καλό και για κακό…. 😂😂

Άλεξ