Αυξανόμεθα

Nea2day.comEDITORIAL

Γειά σας τι κάνετε; Πως περάσατε σήμερα;

Χρόνια πολλά στην Κωνσταντίνα, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη που γιορτάζουν. Και είναι και πολλοί η αλήθεια είναι 🌹🌹

***********************

Εδώ στα βόρεια προάστια ζέστη σήμερα, που δεν βοηθά όμως καθόλου στο να συμμαζευτούμε.

Τον ασυμμάζευτο έχουμε λοιπόν. Κάνουμε βόλτες στα πάρκα, πίνουμε ποτάκι στα μπαράκια, καφεδάκια έξω, βάλε και το ότι είναι αργία σήμερα θα την κάνουμε αργία και αύριο έχουμε και το Σαββατοκύριακο οπότε να το τετραήμερο👌👌👌ταμάμ….!!!!!

************************

Πάμε παρόλα αυτά να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας που πέρασε.

***********************

Δυστυχώς συνεχίζουμε να αυξανόμεθα…και σήμερα ειδικά αυξηθήκαμε πολύ… 3895 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 38 τα νέα θύματα του ιού σήμερα…..358 άτομα στις εντατικές…(μειωθήκαμε απο χθες) 32252 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔)

**************************

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, μέχρι τις αρχές Απριλίου μόνο το 7,3% του πληθυσμού της Στοκχόλμης ανέπτυξε αντισώματα εναντίον του Covid-19.

Επίσης, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Tom Britton, καθηγητής μαθηματικών και στατιστικής, για να αναπτύξουμε ανοσία της αγέλης και να είμαστε ανθεκτικοί στον ιό αυτό το καλοκαίρι θα έπρεπε να είχε μολυνθεί το 40% του πληθυσμού. Σε αυτή την περίπτωση η εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να σταματήσει στα μέσα Ιουνίου.

Πράγμα που δεν έγινε…. άρα σύμφωνα με τις «μαθηματικές εξισώσεις» έχουμε μερική ανοσία μόνο και όχι την ανοσία της αγέλης…. που θέλαμε…. τώρα να υποθέσω πως όταν επιστρέψει ο ιός δριμύτερος, τώρα χτυπά την Βραζιλία, θα έχουμε περισσότερους θανάτους; Αυτό θέλουν να μας πούνε; Θα το υποθέσω…..

**************************

Πάντως και οι γείτονες μας κράζουν για την στρατηγική που ακολουθούμε ως χώρα.

Ο Frode Forland ο οποίος είναι Διευθυντής Ελέγχου Μόλυνσης στη Νορβηγία, σε συνέντευξή του στον βρετανικό τύπο επέκρινε την σουηδική στρατηγική, αντιμετώπισης του Covid-19, και είπε πως οι ειδικοί στην Σουηδία πίστευαν πως μια νέα πανδημία θα εξαπλωνόταν σαν γρίπη. Η στρατηγική λοιπόν αυτή υπήρχε πρίν να αρχίσει να εξαπλώνεται ο ιός και είναι λίγο παλιά.

Η σκέψη ήταν πως 25% του πληθυσμού θα νοσούσε σοβαρά, και 70% θα μολύνονταν.

Κάπου λοιπόν τα μαθηματικά και η στατιστική δεν βγαίνει. Οπότε μήπως να τα αφήσουμε αυτά στην άκρη και να αλλάξουμε θεωρήματα;;;;

************************

Υποθέσεις κυκλωμάτων πορνείας στη Στοκχόλμη ….μέρος τρίτο….. Ένας αστυνομικός λοιπόν και η γυναίκα του συντηρούσαν οίκο ανοχής στην Στοκχόλμη το οποίο φαινόταν ότι λειτουργούσε ως μασάζ.

Συνελήφθησαν βέβαια και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα κέρδη τους μόνο για πέρυσι ανήλθαν στο ποσό του 1,6 εκατ. σουηδικών κορονών.

Απο την μία πολύ μου αρέσει που γίνονται αυτά τα ξεκαθαρίσματα απο την άλλη τελικά αποδεικνύεται πως είναι πολλά….. τα λεφτά Άρη…..

**************************

Χαμούλης στην Αμερική με την ανεργία…η οποία καλπάζει με τον αριθμό αυτών που έχουν μείνει χωρίς δουλειά να τρομάζει καθώς ξεπέρασε τα 38 εκατομμύρια.

Βάση των στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 249 χιλιάδες σε 2,438 εκατομμύρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων από τις 21 Μαρτίου να ανέρχεται σε περίπου 38,6 εκατομμύρια…….

***********************

Συμφωνία για την αγορά σχεδόν του ενός τρίτου της πρώτης παρτίδας 1 δισ. δόσεων του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca για τον COVID-19 έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτοντας έως 1,2 δισ. δολάρια με σκοπό η βρετανική φαρμακευτική να βοηθήσει στην ανάπτυξη του εμβολίου της Οξφόρδης.

Αν και μένει να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, το εμβόλιο φαίνεται για πολλές χώρες ως ο μόνος τρόπος να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους και να εξασφαλίσουν προβάδισμα σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές.

************************

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και της επιστροφής της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, χθές.

Μειώσεις σε ΦΠΑ, στήριξη και ενίσχυση της εργασίας και των επιχειρήσεων και ενίσχυση του τουριστικού κλάδου είναι μερικά από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

*************************

Στην Τουρκία θα πάμε τώρα όπου οι τουρκικές αρχές άρχισαν σήμερα έρευνα αφού άγνωστοι παρεισέφρησαν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao».😂😂

Ο αντιφασιστικός αυτός ύμνος μεταδόθηκε χθες Τετάρτη το απόγευμα από τα μεγάφωνα πολλών τζαμιών την ώρα του εζάν, του καλέσματος για προσευχή, που γίνεται πέντε φορές την ημέρα.Μην τους ψάχνετε δεν θα τους βρείτε…. ήταν  θαύμα!!!!!παραμονές της μεγάλης γιορτής Κωνσταντίνου και Ελένης!!

*********************************************

Έρευνα έδειξε ότι μόνο το 1% των Δανών που ήρθαν σε επαφή με τον κορωνοϊό έχουν αποκτήσει ανοσία σε αυτόν, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Την έρευνα παρουσίασε η SSI, μια υπηρεσία που εξαρτάται από το υπουργείο Υγείας και είναι αρμόδια για τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών.

Μέχρι στιγμής στη Δανία έχουν καταγραφεί 11.117 κρούσματα του κορωνοϊού και 554 θάνατοι. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφάσισαν χθες για την επόμενη φάση του ανοίγματος της χώρας μετά το lockdown.

Στις 15 Απριλίου άρχισαν να ανοίγουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, ενώ ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Τα λύκεια άνοιξαν αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια θα ανοίξουν κινηματογράφοι, ζωολογικοί κήποι και μουσεία.

*********************************

Στη φωτό που ακολουθεί δείτε τα δάνεια των ευρωπαϊκών κομμάτων στις τράπεζες!!!!

*********************

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα…..

Να προσέχετε όλοι εκεί έξω για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξαναείμαστε όλοι μαζί…

Καλό βράδυ!!!!

Άλεξ…