Αυξανόμεθα..Καλησπέρα σε όλους!!!!

Nea2day.comEDITORIAL

Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Ζεστούλα εδώ στα «βόρεια προάστια». Τα μαζέψαμε τα μπουφάν. 😂Στα «νότια προάστια» όπως έγραψε και μια φίλη στη σελίδα της στο φατσοβιβλίο «Το Σάββατο βγάλαμε τα πουλόβερ, την Κυριακή τα αερόθερμα και σήμερα ψάχνουμε φλοκάτη!»… χαμούλης ο καιρούλης….

✨✨✨✨✨

Χαμούλης στη Μύκονο άκουγα στις ειδήσεις, όπου εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι επισκέπτες ξεχύθηκαν στα μπάρ της περιοχής και χαλάρωσαν πολύ πάρα πολύ…. τόσο πολύ που νομίζω τον εκνεύρισαν τον Χαρδαλιά και μάλλον εκεί στην Κυβέρνηση προσανατολίζονται να επαναφέρουν το lock down. Βλέποντας βέβαια πως και τα κρούσματα αυξήθηκαν στη χώρα σκέφτηκαν να περιορίσουν και τις πτήσεις….

✨✨✨✨✨

Φεύγουμε απο Ελλάδα ας ανέβουμε εδώ στα Βόρεια, στα εντός και επι τα αυτά, λοιπόν,

συνεχίζουμε να αυξανόμεθα….στο σύνολο, 4722 οι νεκροί στο σύνολό τους….33 τα νέα θύματα του ιού σήμερα….296 άτομα στις εντατικές…45301 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔ως συνήθως…).

✨✨✨✨✨

Και μετά την παραδοχή του σουηδού επιδημιολόγου πως σαν χώρα η Σουηδία θα έπρεπε να είχε πάρει πιο αυστηρά μέτρα, σε σημερινή του συνέντευξη σήμερα, μας λέει πως τα τέστ που γίνονται για αντισώματα είναι βέβαια σημαντικά για να δούμε την εξάπλωση του ιού αλλά απο την άλλη τα αποτελέσματά τους μπορεί να είναι λάθος. Και όπως μας είπε ο Σουηδός κάποια απο αυτά μπορεί να είναι σωστά, κάποια να είναι λιγότερο σωστά και τα υπόλοιπα τελείως λάθος. Οπότε χάλια και η στρατηγική με τα τέστ…

✨✨✨✨✨

Οι δε Φιλανδοί ξαναέκλεισαν τα σύνορα και δεν θέλουν να μας δουν μπροστά τους. Μεγάλη εφημερίδα στη Φινλανδία βγήκε σήμερα με τον τίτλο «σημάνετε συναγερμό αν δείτε Σουηδούς»… είναι λίγο ρατσιστικό ή μου φαίνεται;

✨✨✨✨✨

Λοιπόν 3 μεγάλες αεροπορικές εταιρίες όπως η British Airways, η Ryanair και η Easyjet ξεκίνησαν νομικές διαδικασίες εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης εξαιτίας των αυστηρών μέτρων καραντίνας και εκεί οι ημέρες είναι 14 όπως είναι και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρίες τα μέτρα αυτά έχουν αντίκτυπο στον τουρισμό, και ζητούν να αρθούν τα μέτρα αναφορικά με τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και θα κοστίσει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

✨✨✨✨

Από τη Δικαιοσύνη πρόκειται να κριθεί η τύχη της Αγίας Σοφίας καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας αναμένεται να συνέλθει στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να εξετάσει αίτημα ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο το 1934.

Αν και η υπόθεση είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα νομικά το Σεπτέμβριο του 2018 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, απορρίπτοντας παρόμοιο αίτημα της τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σύνδεσμος Προστασίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος», φαίνεται να ξανανοίγει τώρα, το κατώτερο σε βαθμίδα Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας, το οποίο αποφάσισε –ξαφνικά- να εξετάσει εκ νέου το αίτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

✨✨✨✨✨

Σε διαδικτυακή επίθεση προχώρησαν Τούρκοι χάκερ «ρίχοντας» την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης. Οι Τούρκοι χάκερ ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα τουρκικά, στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά. Συγκεκριμένα απειλούν, γράφοντας «Γνωρίστε τα όρια σας», με φόντο την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ Ατατούρκ και στέλνουν το μήνυμα ότι «η Ayyildiz Tim ήταν εδώ».

✨✨✨✨✨

Αυτή είναι η λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες αναφορικά με τον Covid-19 σύμφωνα με την Deep Knowledge Group

1. Ελβετία

2. Γερμανία

3. Ισραήλ

4. Σιγκαπούρη

5. Ιαπωνία

6. Αυστρία

7. Κίνα

8. Αυστραλία

9. Νέα Ζηλανδία

10. Νότια Κορέα

11. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

12. Καναδάς

13. Χονγκ Κονγκ

14. Νορβηγία

15. Δανία

16. Ταϊβάν

17. Σαουδική Αραβία

18. Ουγγαρία

19. Ολλανδία

20. Βιετνάμ

21. Κουβέιτ

22. Ισλανδία

23. Μπαχρέιν

24. Φινλανδία

25. Λουξεμβούργο

26. Κατάρ

27. Λιχτενστάιν

28. Πολωνία

29. Λιθουανία

30. Μαλαισία

31. Λετονία

32. Σλοβενία

33. Ομάν

34. Ελλάδα

35. Εσθονία

36. Κροατία

37. Τουρκία

38. Ιρλανδία

39. Γεωργία

40. Κύπρος

41. Χιλή

42. Μαυροβούνιο

43. Τσεχική Δημοκρατία

44. Μάλτα

45. Ισπανία

46. Πορτογαλία

47. Ταϊλάνδη

48. Βουλγαρία

49. Γροιλανδία

50. Μεξικό

51. Ουρουγουάη

52. Βατικανό

53. Ιταλία

54. Σερβία

55. Φιλιππίνες

56. Ινδία

57. Ρουμανία

58. ΗΠΑ

59. Σλοβακία

60. Γαλλία

61. Ρωσία

62. Αργεντινή

63. Λευκορωσία

64. Μονακό

65. Σουηδία

66. Ουκρανία

67. Γιβραλτάρ

68. Ηνωμένο Βασίλειο

69. Νότια Αφρική

70. Σαν Μαρίνο

71. Καζακστάν

72. Βοσνία και Ερζεγοβίνη

73. Ιράν

74. Εκουαδόρ

75. Αζερμπαϊτζάν

76. Μογγολία

77. Λίβανος

78. Βέλγιο

79. Ανδόρα

80. Νησιά Κέιμαν

81. Αρμενία

82. Μολδαβία

83. Μιανμάρ

84. Μπαγκλαντές

85. Σρι Λάνκα

86. Αίγυπτος

87. Τυνησία

88. Αλβανία

89. Ιορδανία

90. Παναμάς

91. Βραζιλία

92. Μαρόκο

93. Αλγερία

94. Ονδούρα

95. Παραγουάη

96. Περού

97. Ινδονησία

98. Καμπότζη

99. Λάος

100. Μπαχάμες

Η Deep Knowledge Group είναι μια κοινοπραξία εταιρειών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που ανήκουν στην Deep Knowledge Ventures, μια εταιρεία επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2014 στο Χονγκ Κονγκ.

✨✨✨✨✨

Ευδιάθετος και χαμογελαστός με λευκό πουκάμισο, εμφανίστηκε την Κυριακή ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη 13η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας. Ο κληρονομικός ηγέτης του καθεστώτος είχε να δώσει σημεία ζωής από το Σάββατο 23 Μαΐου, όταν προήδρευσε στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή ενώ τον Απρίλιο η μακρά απουσία του από τη δημόσια ζωή της χώρας έγινε αφορμή για φήμες και σενάρια, που υποστήριζαν πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή είναι νεκρός. Εγώ πάντως ησύχασα τώρα που είναι ζωντανός. Εσείς;

✨✨✨✨

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα. Ελπίζω να περάσετε ένα τέλειο απόγευμα.

Φιλιά σε όλους

Άλεξ