Αυξανόμεθα..

Nea2day.comEDITORIAL

Επιτέλους Παρασκευή!!!! Χαλαρά απογεύματα!!!Ο καιρός μια ψυχρούλα εδώ στα βόρεια προάστια την έχει ενώ στα νότια προάστια ετοιμάζονται να ανοίξουν τις παραλίες…..

*************************

Στα εντός και επί τα αυτά…. λοιπόν… Δυστυχώς συνεχίζουμε να αυξανόμεθα… 3669 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 119 τα νέα θύματα του ιού σήμερα, 388 άτομα στις εντατικές…(μειωθήκαμε απο χθες) 29352 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔)

**************************

Στη Δανία δεν είχαμε σήμερα κανέναν νεκρό απο τον Covid-19. 👏👏και όσο και αν οι Δανοί είναι χαρούμενοι διατηρούν την ψυχραιμία τους και εύχονται και αύριο να μην έχουν νεκρούς παρόλο που έχουν αρκετά άτομα στις εντατικές…

************************

Σε μια επιχείρηση της σουηδικής αστυνομίας στο κέντρο της Στοκχόλμης χθές συνελήφθησαν 11 άτομα τα οποία έκαναν σέξ επί πληρωμή. Ανάμεσά τους και ο γνωστός πρώην παλαιστής Paolo Roberto ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ και είχε τόσο μια δικιά του τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής αλλά και μια ραδιοφωνική εκπομπή. Ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε τον γνωστό παρουσιαστή να βγει δημόσια και να παραδεχθεί πως αυτό που έκανε ήταν λάθος. Για ένα λάθος η καριέρα του καταστράφηκε σε δευτερόλεπτα….

*********************

Νοσοκομείο στην Karlskrona σταμάτησε να δέχεται νέους ασθενείς στα χειρουργεία του έπειτα απο την εξάπλωση του ιού.

Επτά εργαζόμενοι και 2 ασθενείς μολύνθηκαν. Ένας ασθενής ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα απο τον Covid-19 μολύνθηκε στο νοσοκομείο.

Οπότε να τα αποφεύγεται τα νοσοκομεία αυτό το διάστημα. Και να εύχεστε να μην αρρωστήσετε με τίποτε πιο σοβαρό εκτός του Covid-19.

*************************

Τον Dr.Alba τον θυμάστε; Τον γνωστό σουηδό ράπερ. Λοιπόν είδε πως ο σουηδός επιδημιολόγος Anders Tegnell δεν δέχεται και την κατάλληλη κριτική, για τον χειρισμό του αναφορικά με τον Covid-19 οπότε κάθησε και έγραψε ένα τραγούδι που είναι υπέρ του. Μπορείτε να το ακούσετε στο link που ακολουθεί

Στο τραγουδάκι με λίγα λόγια ο γνωστός τραγουδιστής μας λέει πως πρέπει να ακούμε τον γνωστό επιδημιολόγο.

*************************

Πάμε μια βόλτα στον κόσμο να δούμε τις κυριότερες ειδήσεις. Ας ξεκινήσω απο την Ελλάδα και με μια δίκη που κράτησε πέντε μήνες.

Πέντε βασανιστικούς μήνες για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, της 20χρονης Ελένης, που βιάστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από έναν 21χρονο και έναν 23χρονο το 2018 στην Ρόδο. Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε τους δυο κατηγορούμενους σε ισόβια για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα για τον βιασμό της. Ο πέλεκυς έπεσε αλλά η Ελένη δεν θα γυρίσει πίσω και το μαρτύριο της οικογένειας της δεν θα τελειώσει ποτέ….

*************************

Η Ρωσία άρχισε να πραγματοποιεί από σήμερα σε χιλιάδες κατοίκους που επιλέγονται τυχαία, τεστ αντισωμάτων κορονοϊού στο πλαίσιο ενός προγράμματος μαζικού ελέγχου, με το οποίο οι αρχές ελπίζουν ότι θα βοηθηθούν ώστε να προσδιορίσουν πότε οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη.

Η ρωσική πρωτεύουσα με τα 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων και έχει επωμισθεί το βάρος της επιδημίας στη Ρωσία, στην οποία περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

**************************

Πονοκέφαλος στην Ουάσινγκτον: Οι S-400 της Τουρκίας προκαλούν προβλήματα στην παραγωγή των F-35. Η έξοδος της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, ως απόρροια της προμήθειας των S-400, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, περίπου 15 βασικά εξαρτήματα, τα οποία απαιτούνται για τα F-35 και τα οποία κατασκευάζονταν στην Τουρκία, αυτή τη στιγμή δεν παράγονται «με τον αναγκαίο ρυθμό».

**************************

Μέχρι στιγμής τα παρακάτω είναι τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού:

Σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών. Μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα προσγειώνονται οι διεθνείς πτήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία COVID-19 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τις ακόλουθες αεροπορικές οδηγίες:

*Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020  και ώρα 23:59  η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

*Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

*Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59

* Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), οι αφίξεις/αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59

*Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

**********************

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα…….

**********************

Να προσέχετε και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους….

*********************

Αλεξ

P.s

Στην πρώτη φωτό οι θαμώνες του καφέ στη Γερμανία φοράνε αυτά τα καπέλα για να κρατάνε την μεταξύ τους απόσταση…..😂