Αυξανόμεθα..

Nea2day.comEDITORIAL

Καλησπέρα σε όλους, ζέστη, ζέστη, πολύ ζέστη εδώ στα «βόρεια προάστια».  Ζέστη και στα «νότια προάστια». Γενικώς λοιπόν, ζέστη και πάνω και κάτω.

✨✨✨✨

Στα εντός και επι τα αυτά, λοιπόν, συνεχίζουμε να αυξανόμεθα….4824 οι νεκροί στο σύνολό τους….67 τα νέα θύματα του ιού σήμερα….280 άτομα στις εντατικές…46900 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔ως συνήθως…). Πάντως όπως βλέπετε και στις φωτό εμείς τις αποστάσεις τις τηρούμε ευλαβικά.

✨✨✨✨

Το θέμα που συζητάται λοιπόν σήμερα εδώ στα «βόρεια προάστια» είναι για την δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε.  Μετά απο 34 χρόνια λοιπόν, σήμερα έκλεισε η υπόθεση της δολοφονίας του, μια που ο ύποπτος για την δολοφονία του κατονομάστηκε απο τον Ειδικό Εισαγγελέα της υπόθεσης Krister Petersson.

Πρόκειται για τον Stig Engström, πιό γνωστό απο τις έρευνες της αστυνομίας ως Skandiamannen, “ο άνθρωπος από την Skandia” (επειδή εργαζόταν στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας SKANDIA που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο της δολοφονίας του Olof Palme που έγινε γύρω στις 23:30 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 1986).

Δυστυχώς και όπως αναμενόταν δεν μπορούμε να έχουμε και την δική του απάντηση μια που ο Stig Engström έχει πεθάνει απο τον Ιούνιο του 2000. Άρα δεν μπορεί να ασκηθεί και δίωξη εναντίον του. Ήταν ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης Πάλμε, που η έρευνα και ας πούμε η υποτιθέμενη εξιχνίασή της, κόστισε στην χώρα αρκετά εκατομμύρια σουηδικές κορόνες και είχε ανακριθεί αρκετές φορές απο τις αρχές.

Μάλιστα έχουν γραφτεί και δύο βιβλία σχετικά με το ρολο και την ενοχή του στη δολοφονία του Πάλμε. Οι οικογένεια πάντως του Πάλμε εξέφρασε με δηλώσεις της, την δυσαρέσκειά της και τα ερωτηματικά της.

Νέες τεχνικές αποδείξεις δεν παρουσιάστηκαν. Ενώ το συμπέρασμα του εισαγγελέα βασίζεται στη νέα εξέταση και ανάλυση των μέχρι τώρα γνωστών στοιχείων που στο σύνολό τους ήταν γνωστά στις αρχές ήδη μερικούς μήνες μετά τη δολοφονία.

Κατά τα άλλα και ενώ τα ερωτήματα πολλά ας το δεχθούμε και αυτό …η υπόθεση κλείνει, ο φάκελος στο αρχείο και κάποια στιγμή μετά απο χρόνια θα μάθουμε την αλήθεια….

✨✨✨✨

Χρόνια πολλά στην Πορτογαλία σήμερα, είναι η εθνική της ημέρα….

✨✨✨✨

Η Δανία, η πρώτη χώρα που χαλάρωσε το lockdown, ανέφερε σήμερα πως η εξάπλωση του COVID-19 δεν έχει επιταχυνθεί αφότου εισήλθε στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της κοινωνίας τον περασμένο μήνα. Η Δανία, επέτρεψε στα εστιατόρια, τα καφέ και τα εμπορικά κέντρα να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια του Μαΐου κατά τη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown.

Τον Απρίλιο, είχε επιτρέψει την επαναλειτουργία των κέντρων ημερήσιας φροντίδας, των σχολείων, των κομμωτηρίων και ορισμένων μικρών επιχειρήσεων. Προχθές, Δευτέρα, η κυβέρνηση της Δανίας επέτρεψε τις δημόσιες συναθροίσεις έως 50 ατόμων, από 10 που ήταν προηγουμένως, και επέτρεψε και στα γυμναστήρια και στις δημόσιες πισίνες να ξανανοίξουν.

Σχεδιάζει μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις δημόσιες συναθροίσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συνολικά, η Δανία έχει καταγράψει 593 θανάτους από τον COVID-19.

✨✨✨✨

Στα καλά νέα της ημέρας δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία φλεγμονωδών νόσων και του καρκίνου δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες για ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Πανεπιστημίων του Μπέρμιγχαμ και της Οξφόρδης. Τα σοβαρά περιστατικά COVID-19 θεωρείται πως προκαλούνται από μια υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστή ως καταιγίδα κυτοκινών, και οι ερευνητές εξετάζουν αν τα φάρμακα που καταστέλλουν ορισμένα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην αποτροπή μιας ραγδαίας κλιμάκωσης των συμπτωμάτων. Ένα απο τα δύο φάρμακα δοκιμάζεται ήδη για τη θεραπεία της COVID-19 στην Ιταλία.

✨✨✨✨

Και συνεχίζουν οι Τούρκοι να κάνουν δηλώσεις και να μας τρομάζουν… εγώ απο χθές έχω τρομοκρατηθεί η αλήθεια είναι….Σήμερα λοιπόν ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις τόσο για το θέμα της Αγίας Σοφίας, όσο και για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτοπουλου περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία.

«Η δήλωσή του ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ για τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό σταθμό AHaber για να προσθέσει: «Θέλω να τονίσω ότι από μαθηματικής βεβαιότητας, η Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία». Σχετικά με την Αγιά Σοφιά και την πιθανότητα μετατροπής της σε τζαμί, ο Ακάρ ανέφερε ότι αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και ότι επ’ αυτού «δεν πέφτει λόγος σε κάνεναν, ούτε και στην Ελλάδα». Φοβήθηκα πολύ…..!!!

✨✨✨✨

Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της χειρότερης επισιτιστικής κρίσης των τελευταίων 50 χρόνων, προειδοποίησε ο ΟΗΕ και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να δράσουν γρήγορα για να αποφύγουν την καταστροφή. Απαιτούνται επειγόντως καλύτερες κοινωνικές προστασίες για τους φτωχούς, καθώς η επικείμενη ύφεση μετά την πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να θέσει τη βασική διατροφή πέρα από τις δυνατότητές τους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη.

✨✨✨✨

Σωστά οι Δημοκρατικοί έμειναν γονατιστοί επί 8 λεπτά 46 δευτερόλεπτα, όσο και ο χρόνος που ο D. Chauvin πίεσε με το γόνατό του τον λαιμό του G. Floyd, μέχρι να  πεθάνει .. Όμως ίσως να πρέπει να μείνουν, κάποια άλλη φορά γονατιστοί, όχι για λεπτά, αλλά για …μήνες.

Τόσους όσους, όταν οι ΗΠΑ, επί Δημοκρατικών, με τις επεμβάσεις  σε διάφορες χώρες σκότωναν δεκάδες  μαύρους  “Τ .Φλόιντ ” αλλά και χιλιάδες άλλους «ανώνυμους» ανθρώπους, με διαφορές στη θρησκεία , στο χρώμα, στην εθνικότητα, αλλά με κοινό στοιχείο το γεγονός πως ήταν όλοι θύματα μιας ενιαίας πολιτικής.

Ενδεικτικά: Η Υπουργός Εξωτερικών επί Κλίντον, Μάντλιν Ολμπράιτ υπερηφανευόταν πως   η χώρα της «στέκεται ψηλά και γι’ αυτό βλέπει πιο μακριά από άλλα έθνη»….

Ο Μπιλ Κλίντον δήλωνε πως  η Αμερική εκφράζει «την σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Ο Ομπάμα διατύπωνε τη  άποψη  όπως «οι υποχρεώσεις μας δεν αφορούν μόνο εμάς και ισχύουν στο διηνεκές».

Άλλωστε οι «εκτελέσεις» με drones που ξεκίνησαν επι Ομπάμα συνεχίζονται και σήμερα….ανά τω κόσμω

✨✨✨✨

Κάπου με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα. Να προσέχετε ….

Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια σε όλους

Άλεξ