Αυξανόμεθα….

Nea2day.comEDITORIAL

Αυξανόμεθα… 1545 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 103 τα νέα θύματα του ιού σήμερα…. 529 στις εντατικές… 13947 άτομα …. θετικοί στον ιό….

Μεγάλο Σάββατο σήμερα, μια θλίψη στην ατμόσφαιρα, θλίψη και στις καρδιές μας, το νιώθετε και εσείς ε; 🙁

Έτοιμες οι μαγειρίτσες με κρέας ή χωρίς, τα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια περιμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Διαφορετικό το φετινό Πάσχα η αλήθεια είναι…. ίσως είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι είμαστε τόσο μακριά αλλά τόσο κοντά ταυτόχρονα.

Και ενώ το Θείο Δράμα κορυφώνεται ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να καταννοήσουμε πως τελικά το Πάσχα και πως το βιώνει κανείς είναι πρώτα απο όλα μέσα μας στις ψυχές μας. Αυτά με το Θείο Δράμα…. πάμε να δούμε το σουηδικό «δράμα»….

Ο Σουηδός επιδημιολόγος Anders Tegnell μας είπε σήμερα πως οι εντατικές επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς τους αρχίζει και μειώνεται η πίεση των πολλών βαριών περιστατικών των τελευταίων ημερών γιατί οι πολίτες της χώρας είναι καλοί και ακολουθούν τα μέτρα.

Ναι οι περισσότεροι καθόμαστε σπίτια μας η αλήθεια είναι και προσπαθούμε να μην συνωστιζόμαστε με το πλήθος σε διάφορους χώρους. Είμαστε καλοί….👏👏και μας συμβούλεψε πως πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες για λίγες εβδομάδες ακόμη…

Στη Φινλανδία ο αντίστοιχος επιδημιολόγος τους είπε σήμερα πως είναι πολύ πιθανό η χώρα να έχει υψηλά ποσοστά θανάτων όπως η Σουηδία με αυστηρές συνέπειες στην οικονομία, παρόλο που τα μέτρα στην Φινλανδία είναι πιο αυστηρά. Για να αποφευχθεί αυτό επεσήμανε πρέπει να προστατευθούν απο το να νοσήσουν οι ηλικιωμένοι.

Η σουηδική κυβέρνηση παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη 30 μέρες ιδιαίτερα απο χώρες χώρες κυρίως εκτός Ευρώπης. Ο σκοπός ήταν να μετριαστούν οι επιπτώσεις της επιδημίας του κοροναϊού και να μειωθεί η εξάπλωση της λοίμωξης. Ναί με τα εκτός πάμε καλά με τα εντός και επί τα αυτά να δούμε τι θα κάνουμε.

Αυτά τα νέα μας για σήμερα…α! Το νου σας στην Ελλάδα μην προσπαθείσετε να φύγετε έξω απο το κλεινόν άστυ…. έχει τριπλάσιο χρηματικό προστιματάκι απο απόψε και πολλά μπλόκα… και αν ξεφύγετε στο πήγαινε θα μπλοκαριστείτε στο έλα… οπότε …. 🤔🤔🤔

Σας στέλνω την αγάπη μου εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να λυτρώσει τον καθένα απο τα βάρη της ψυχής του, να δώσει ελπίδα, δύναμη, αγάπη και συγχώρεση σε όσους υποφέρουν..

Καλή Ανάσταση 😘😘😘🐣🐣Άλεξ