News!!News!! By Alex 

Nea2day.comEDITORIAL

Και εκεί που χαρήκαμε λίγο με την χθεσινή βροχούλα και την πρωινή βροχούλα τελικά απο το μεσημεράκι και μετά ο υδράργυρος εδώ στα βόρεια άρχισε πάλι να σκαρφαλώνει στα ύψη. 23 βαθμούς αυτή τη στιγμή και μέχρι να δύσει ο ήλιος και βλέπουμε….

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Χρόνια πολλά στον Πέτρο και Παύλο που γιορτάζουν σήμερα, Παυλίνα και Πετρούλα…..

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Και μια και η διάθεση εξακολουθεί και είναι καλοκαιρινή, ακούστε το «Κύμα» απο τις Μέλισσες

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Ήρεμη μπαλάντα για ήρεμα απογεύματα Δευτέρας, πάμε βαθιά ανάσα να δούμε τα νούμερα του Covid 19.

Έχουμε λοιπόν 5332 οι νεκροί στο σύνολό τους….28 τα νέα θύματα του ιού σήμερα, 157 άτομα στις εντατικές…..67742 άτομα …. θετικοί στον ιό…πάμε ολοταχώς για τους 68000.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Νέα ανακοίνωση απο την ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Μέχρι 15 Ιουλίου δεν δέχεται απευθείας πτήσεις να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της απο Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία. Βασικά νομίζω πως όλο αυτό αρχίζει και γίνεται λίγο κουραστικό. Μας θέλετε ή δεν μας θέλετε καλέ; Να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Θα πετάξουμε ή δεν θα πετάξουμε. Και αν πετάξουμε μέσω άλλης χώρας θα μας δεχθείτε;

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Χαμούλης στην κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική. Το κόμμα των Μετριοπαθών απαιτεί πλέον απο τους Σοσιαλδημοκράτες πως θα υπάρξει γραπτή βεβαίωσή τους πως θα προχωρήσουν χωρίς το κόμμα των Πρασίνων. Γιατί καλά τα προφορικά αλλά τα γραπτά μένουν ….

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Άστραψε και βρόντηξε την νύχτα πάνω απο την Στοκχόλμη. 709 κεραυνοί έπεσαν πάνω απο την πόλη στο σύνολό τους αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27 απογειώθηκαν σήμερα για να αναχαιτίσουν το στρατηγικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC-135 και το αεροσκάφος συνοδείας P-8A Poseidon, που πετούσαν πάνω από την ουδέτερη θάλασσα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για την αναχαίτιση των αεροσκαφών των ΗΠΑ απογειώθηκαν μαχητικά τύπου Su-27 που ανήκουν στις δυνάμεις επιχειρήσεων της Νότιας Αεροπορικής Άμυνας, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρξαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε σημαντική απόσταση από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση, όπως και ότι οι πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου στην ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάζουν τα σύνορα άλλων κρατών.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Στα καλά νέα της ημέρας ο κινεζικός στρατός επέτρεψε σήμερα τη χρήση στις τάξεις του ενός εμβολίου κατά του Covid-19, που αναπτύχθηκε από κοινού από ένα ινστιτούτο στρατιωτικής έρευνας και μια φαρμακευτική εταιρία.

Τα εργαστήρια όλου του κόσμου ανταγωνίζονται για να βρουν ένα φάρμακο κατά του νέου κορωνοϊού, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Κίνα και έχει αποβεί θανατηφόρος για περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα μισά σχεδόν από τα 17 εμβόλια που είναι στη φάση των κλινικών δοκιμών (δηλαδή δοκιμάζονται σε ανθρώπους) αναπτύχθηκαν από κινεζικά εργαστήρια και ινστιτούτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ανάμεσα σε αυτά, η κινεζική εταιρία CanSinoBIO συνεργάζεται με τη Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών για την παρασκευή ενός από τα πιο εξελιγμένα σήμερα εμβόλια κατά του Covid-19.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Η πανδημία του Covid-19 όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της αλλά και «επιταχύνεται», προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καλώντας όλον τον κόσμο να δράσει, χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

«Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ έλαβε τις πρώτες αναφορές σχετικά με τα κρούσματα πνευμονίας άγνωστης προέλευσης στην Κίνα», είπε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Θέλουμε όλοι μας να τελειώσει αυτό. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η πανδημία απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της.

Μολονότι πολλές χώρες έχουν κάνει κάποια πρόοδο, η πανδημία στην πραγματικότητα επιταχύνεται», πρόσθεσε, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Γκεμπρεγέσους σημείωσε ότι έξι μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, έχουν προσβληθεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 500.000 πέθαναν.

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει μια αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα η οποία θα βοηθήσει στην έρευνα της προέλευσης του νέου κορονοϊού.

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Ένταλμα σύλληψης κατά του Αμερικανού προέδρου  Ντόναλντ Τράμπ εξέδωσε σήμερα το Ιράν ζητώντας την συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του, ως αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσε με drone προκαλώντας τον θάνατο κορυφαίου Ιρανού στρατηγού στη Βαγδάτης στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, δήλωσε σήμερα ότι ο Τραμπ, μαζί με περισσότερα από 30 άτομα, κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου του 2020, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλειμανί, με τις  «κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας», ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Alqasimehr τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να συνεχίζει τη δίωξή του του Τραμπ ακόμη και μετά τη λήξη της προεδρίας του.

Η Ιντερπόλ, με έδρα τη Λυών της Γαλλίας, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ειδικά τον Τραμπουλάκο λίγο πολύ όλοι ξέρουμε που θα τον βρούμε….

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Στην φωτό με τα αρκουδάκια βλέπετε έναν πολύ ωραίο τρόπο που βρήκαν στη Γαλλία οι καφετέριες για να κρατάν την απόσταση μεταξύ των πελατών τους

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα…. το μηνυματάκι της ημέρας έρχεται απο τον Βολταίρο: «τα πάθη για τον άνθρωπο είναι ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα. Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά».

🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Να προσέχετε γιατί για κάποιους είστε σημαντικοί.

Άλεξ