26.05.2020…. Αυξανόμεθα

Nea2day.comEDITORIAL

Καλησπέρα τι κάνετε; Νά’μαι και εγώ…. Εδώ στα «βόρεια προάστια» ζεσταινόμαστε, σήμερα αγγίξαμε τους 20 βαθμούς….. στα «νότια προάστια» λέει βροχές, καταιγίδες, χαλάζι κάπου άκουσα στις ειδήσεις και χιόνια….χαμούλης και όπως έγραψε και η φίλη Κατερίνα: «δεν γίνεται να κυκλοφορούμε με κοντομάνικο, βερμούδα και γαλότσες…..θα μας κράξουν οι κορυφαίοι οίκοι μόδας!»😂😂

Γελάσατε; Και εγώ….. μου αρέσει το ωραίο χιούμορ….Άντε πάμε να δούμε τα νούμερα για σήμερα…. να μην την φάω την κρυάδα μόνη μου , να την μοιραστούμε….

Οι αριθμοί λοιπόν συνεχίζουν και ανεβαίνουν. 4146 οι νεκροί στο σύνολό τους…. 80 τα νέα θύματα του ιού σήμερα…..333 άτομα στις εντατικές…34604 άτομα …. θετικοί στον ιό…(αυξηθήκαμε απο χτές🤔)

**************************

Στα νέα της ημέρας λοιπόν 338 εργαζόμενοι

στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Uppsala έχουν μολυνθεί απο τον ιό, παρόλο που έπαιρναν όλα τα προστατευτικά μέτρα απο την αρχή.

Έτσι το πνευμολογικό τμήμα, το τμήμα των ηλικιωμένων, το τμήμα των εκτάκτων περιστατικών, η μαιευτική κλινική έχουν πληγεί και το νοσοκομείο έχει δεχθεί σκληρή κριτική.

***********************

Σύμφωνα με απόφαση της περιφέρειας Västra Götaland οι νοσηλευτές υγείας που εργάζονται με ασθενείς που νόσησαν απο Covid-19 θα πάρουν extra χρήματα. Το ποσό που θα διατεθεί απο τα ταμεία ανέρχεται στα 74 εκατ. κορώνες.

***********************

Και ενώ ο Έλληνας επιδημιολόγος Τσιόδρας αποχαιρέτησε σήμερα τους Έλληνες μια που δεν χρειάζεται άλλο να ενημερώνει τον ελληνικό λαό ο Σουηδός επιδημιολόγος σύμφωνα με σουηδικές εφημερίδες παραδέχθηκε πως τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του δέχθηκαν απειλές εναντίον τους.

Το γεγονός αυτό ερευνά η σουηδική αστυνομία. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν αισθάνεται καθόλου καλά απο αυτό το γεγονός…. και πως θα μπορούσε άλλωστε…

************************

Σύμφωνα με μελέτες που έκανε το Ινστιτούτο Pasteur σε εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που είχαν μολυνθεί απο τον ιό σε δύο γαλλικά νοσοκομεία, το 98% απο αυτούς είχαν αντισώματα και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κάτι που έκανε δύσκολη την περίπτωση να μολυνθούν ξανά μετά απο ένα μήνα. Αυτά στα καλά νέα της ημέρας.

**********************

Και με τον χαμούλη των τελευταίων ημερών στον Έβρο, και τις προσπάθειες της Τουρκίας να βάλει τρικλοποδιές στην ελληνική πλευρά έτσι ώστε να μην κατασκευαστεί το τείχος κατά μήκος της ελληνικής μεθορίου η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αποφάσισε την έκτακτη ενίσχυση της ελληνοτουρκικής μεθορίου με 400 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι 400 αστυνομικοί αναμένεται να μετακινηθούν άμεσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου.

Ειδικότερα, οι 10 διμοιρίες που υπάρχουν σήμερα στη συνοριακή γραμμή βαθμιαία θα γίνουν 20, ενώ θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας, ώστε να ενισχύσουν την ήδη μόνιμη δύναμη των 750 ανδρών ενώ στο σημείο βρίσκεται και 100μελής δύναμη της Frontex.

Επίσης, θα ενισχυθούν οι περιπολίες έτσι ώστε αν υπάρξει μια ενδεχόμενη μαζική είσοδος μεταναστών να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση.

***********************

Στη Γερμανία η κυβέρνηση ανέβαλε την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρώπη. Αντί αυτού θα βγάζει ανακοινώσεις για κάθε μια χώρα ξεχωριστά…

Α! Τα μάθατε; Ούτε και η Ισπανία δεν θέλει τους Σουηδούς ως τουρίστες στην χώρα της αυτό το καλοκαίρι…. να δείτε που ….. η τιμωρία …. που μας βάζουν οι χώρες θα μας αφήσει ως λαό τεράστια ψυχολογικά προβλήματα….

********************

Ίσως η πιο συγκινητική φωτογραφία της ημέρας…. ο άντρας στη φωτό με το ποδήλατο ….. πάει μια τελευταία βόλτα … με την γυναίκα του …. η οποία πέθανε απο τον Covid-19. Σύμφωνα με το άρθρο έκαναν βόλτες μαζί…. μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος… και εκείνος αποφάσισε να την αποχαιρετήσει έτσι… πρόκειται για τον χρυσό Ολλανδό παραολυμπιονίκη Ad Verhoeven.

***********************

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα….

Πολλές καληνύχτες εδώ απο τα «βόρεια προάστια» όπου ο ήλιος δεν έχει ακόμη δύσει…

Να προσέχετε γιατί για κάποιους είστε σημαντικοί…

Άλεξ