Ακυρώσεις πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία EasyJet εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet προχώρησε, σε σχεδόν 2.000 ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι από το αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο, επικαλούμενη διακοπές λόγω απεργιών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας. Οι αεροπορικές εταιρείες στο σύνολο τους καταργούν προληπτικά τις πτήσεις για να περιορίσουν το ταξιδιωτικό χάος.

Μέχρι στιγμής ακυρώθηκαν περίπου, 1700 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Οι ακυρώσεις αυτές πρόκειται να επηρεάσουν περίπου 180.000 επιβάτες. Οι πελάτες των οποίων ακυρώθηκαν οι πτήσεις θα κάνουν νέα κράτηση σε εναλλακτικές πτήσεις ή θα λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Η EasyJet δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που αναγκάστηκε να μειώσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα. Η Ryanair, η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa ακύρωσαν όλες κάποιες πτήσεις επικαλούμενες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και διακοπές λειτουργίας.

Η υπηρεσία της Eurocontrol, η οποία διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη, την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για περισσότερες διαταραχές αυτό το καλοκαίρι, καθώς ορισμένοι προορισμοί θα μπορούσαν να υπερφορτωθούν με εναέρια κυκλοφορία. Η απεργιακή δράση έχει επίσης χτυπήσει σκληρά τον κλάδο των αερομεταφορών φέτος, καθώς πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη απεργούν λόγω των συνθηκών εργασίας.

Η 6η Ιουλίου ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ για την εμπορική αεροπορία παγκοσμίως με 134.386 πτήσεις, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος παρακολούθησης της αεροπορίας FlightRadar24.