2000 ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι απο την EasyJet.

Nea2day.comΔΙΕΘΝΗ

Η αεροπορική εταιρεία EasyJet προχώρησε σε σχεδόν 2.000 ακυρώσεις πτήσεων αυτό το καλοκαίρι από τον κόμβο της στο αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο, επικαλούμενη διακοπές λόγω απεργιών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας. Οι αεροπορικές εταιρείες στο σύνολο τους καταργούν προληπτικά τις πτήσεις για να περιορίσουν το ταξιδιωτικό χάος. Συγκεκριμένα ακύρωσε 1.700 πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, γεγονός που θα επηρεάσει περίπου 180.000 επιβάτες. Οι πελάτες των οποίων ακυρώθηκαν οι πτήσεις θα κάνουν νέα κράτηση σε εναλλακτικές πτήσεις ή θα λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Οι προσαρμογές πτήσεων θα βοηθήσουν στη μείωση των προκλήσεων που παρουσιάζει ο συμφορημένος εναέριος χώρος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των καθυστερήσεων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, είπε ο εκπρόσωπος. Η EasyJet δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που αναγκάστηκε να μειώσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα. Η Ryanair, η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa ακύρωσαν όλες κάποιες πτήσεις επικαλούμενες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και διακοπές λειτουργίας.

Η Eurocontrol, η οποία διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη, την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για περισσότερες διαταραχές αυτό το καλοκαίρι, καθώς ορισμένοι προορισμοί θα μπορούσαν να υπερφορτωθούν με εναέρια κυκλοφορία. Η απεργιακή δράση έχει επίσης χτυπήσει σκληρά τον κλάδο των αερομεταφορών φέτος, καθώς πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη απεργούν λόγω των συνθηκών εργασίας. Η 6η Ιουλίου ήταν η πιο πολυσύχναστη μέρα που έχει καταγραφεί ποτέ για την εμπορική αεροπορία παγκοσμίως με 134.386 πτήσεις, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος παρακολούθησης της αεροπορίας FlightRadar24.