Σύλληψη 61χρονου άνδρα στην Ελλάδα ο οποίος καταζητείτο απο την σουηδική αστυνομία.

Nea2day.comΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Έναν 61χρονο άνδρα ο οποίος καταζητείτο απο την σουηδική αστυνομία συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές στην Αθήνα την Παρασκευή. Ο άνδρας καταζητείτο διεθνώς έπειτα απο απειλές που εξαπέλυσε σε πολιτικούς μέσα απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην κατοχή του βρέθηκαν αρκετά πυροβόλα όπλα, τα οποία δεν τα είχε δηλώσει, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναλυτικά βρέθηκαν τέσσερα τουφέκια και δύο πιστόλια, πυρομαχικά, τρία κιάλια και εννέα ασύρματοι πομποί.

https://www.astynomia.gr/2024/06/02/02-06-2024-entopistike-61chronos-allodapos-pou-anazitountan-apo-arches-souidias-os-ypoptos-gia-diapraxi-adikimaton-logo-anartisis-se-platforma-koinopoiisis-vinteo-apeilitikou-periechomenou-gia-poli

Οι σουηδικές αρχές είχαν ανακαλέσει τις άδειες πυροβόλων όπλων του άνδρα επειδή ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Μεταξύ άλλων, ο 61χρονος λέγεται ότι μοιράστηκε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απειλές που απευθύνονταν σε Σουηδούς πολιτικούς. Ο άνδρας ζούσε στην Ελλάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Με πληροφορίες από Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως για παράδειγμα Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News, Omni κλπ, Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης και Ελληνικό και Διεθνή τύπο.