Σπύρος Πέγκας: Η ανυπαρξία έργου δικαίως τιμωρήθηκε στην κάλπη – Η αποχή το πιο ηχηρό μήνυμα των εκλογών.

Nea2day.comΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» Σπύρος Πέγκας προέβη στην εξής δήλωση:

«Συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Ευχόμαστε στον ίδιο και τη νέα δημοτική αρχή μία γόνιμη θητεία. Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία που πηγαίνει την πόλη μπροστά.

Χθες οι πολίτες καταψήφισαν τη χειρότερη δημοτική αρχή από τη μεταπολίτευση και μετά. Η ανυπαρξία έργου δικαίως τιμωρήθηκε στην κάλπη.

Δυστυχώς όμως το πιο ηχηρό μήνυμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η αποχή που άγγιξε το 70%, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Η απουσία των νέων και των δυναμικών στρωμάτων της κοινωνίας από την εκλογική διαδικασία είναι μια ήττα της πόλης.

Μετά τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση της δεκαετίας 2011-2020 έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη των νέων ότι η πολιτική έχει τη δύναμη να φέρει αλλαγή στη ζωή τους. Φιλοδοξία και στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτά τα δυναμικά στρώματα των πολιτών, με τον πολιτικό μας λόγο αλλά και με τις πράξεις μας. Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ελπίδα και ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Από 1.1.2024 θα είμαστε η πιο ισχυρή, ανεξάρτητη και δημιουργική αντιπολιτευτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες στις γειτονιές της πόλης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για μια Θεσσαλονίκη ανοικτή, ανεκτική, πράσινη και βιώσιμη, κοσμοπολίτικη και καινοτόμα».