Γιώργος Κοντορίνης: “Στις σουηδικές εκλογές πρέπει να συμμετέχουμε όλοι”.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Ο Γεώργιος Κοντορίνης, είναι υποψήφιος στις φετινές σουηδικές εκλογές για τον Δήμο Σόλνας και την Περιφέρεια Στοκχόλμης, με το σοσιαλδημοκρατικό εργατικό κόμμα.

Είναι Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών, της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη και διετέλεσε Πρόεδρος κατά την περίοδο 2008 έως και το 2018. 

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη είναι πατέρας δύο παιδιών, ο πατέρας του Αλκιβιάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ενώ η μητέρα του Ζωή Κλείτσα κατάγεται από το Βόλο του νομού Μαγνησίας.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Οικονομικών και Ανθρωπίνων Πόρων.

Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος στην Σόλνα της Σουηδίας από το 2002.

Είναι Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της επιτροπής διεθνών σχέσεων από το 2014 έως και σήμερα.

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Αιρετών στη Στοκχόλμη, ενώ συμμετάσχει στο Δίκτυο Αποδήμων Μαγνησίας, το “Κοινόν των Μαγνήτων” από το 2008 .

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Στοκχόλμης το 2006 και το 2010.

Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σόλνα για την περίοδο από το 2004 έως και το 2015.

Ήταν διαμεσολαβητής στο σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμων Σόλνας και Καλαμαριάς, που φέτος συμπληρώνει τα 25 χρόνια.

Διετέλεσε Πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασιακού σωματείου St. Jude Medical την περίοδο 1998–2000 και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Στοκχόλμης.

Εργάζεται ως στέλεχος στην Ομοσπονδία Εργαζομένων για το Μέταλλο και την Βιομηχανία της Σουηδίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Σουηδικής Συνομοσπονδίας Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Ερυθρού Σταυρού στην Σόλνα.

Στο ενεργητικό του έχει μεταξύ των άλλων τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του, στα κοινά, με το Χρυσό Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας και με το Αργυρό Μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού.

Ποιο μήνυμα μεταφέρει ο Γιώργος Κοντορίνης αναφορικά με τις επικείμενες σουηδικές εκλογές:

“Εσύ και εγώ έχουμε την δύναμη με την ψήφο μας να το αποφασίσουμε. Όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη και οι ψήφοι μας έχουν την ίδια βαρύτητα.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην ευημερία και την παραπέρα εξέλιξη του σουηδικού μοντέλου η θα αφήσουμε την Σουηδία στα χέρια των αστών και της ελεύθερης αγοράς;

Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι!

Μόνο μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να διασφαλίσουμε την ποιότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία, ναεξαφανίσουμε την μάστιγα της εγκληματικότητας, να διασφαλίσουμε τις κοινωνικές παροχές και ασφαλίσεις και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα.

Εμείς οι σοσιαλδημοκράτες δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα για ισοτιμία, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες.

Είναι επίσης σημαντικό ως Έλληνες να αγωνιζόμαστε για την να προώθηση των εθνικών μας θεμάτων καθώς και για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες στην Σουηδία.

Αγαπητή συμπατριώτισσα, αγαπητέ συμπατριώτη!!!

Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στις εκλογές της 11 του Σεπτέμβρη και με την ψήφο σας να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου!

Πιστεύω πως η συμβολή σας και η συμπαράσταση σας είναι καθοριστική για την εκλογή πολιτικών ελληνικής καταγωγής που θα σας εκπροσωπήσουν στη σουηδική Βουλή, περιφέρεια και τους δήμους.“

Γεώργιος Κοντορίνης

Υποψήφιος στην Περιφέρεια Στοκχόλμης

Υποψήφιoς στον Δήμο Σόλνας

Tel. 0706921818