«Θα ζήσουμε τη ζωή μας ως συνήθως».

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Το χθεσινό μούδιασμα που αισθανθήκαμε όλοι μας, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της μυστικής αστυνομίας πως ανεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής για τη χώρα από το 3 στο οποίο βρισκόταν στο 4 με μάξιμουμ το 5, έδωσε την θέση του σήμερα στο παραπάνω αισιόδοξο μήνυμα πως θα συνεχίσουμε να ζούμε την ζωή μας ως συνήθως.

Τα πρόσφατα γεγονότα καύσης του Κορανίου στη Σουηδία έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, αναφορικά με την ασφάλεια στην χώρα, αλλά η επικεφαλής της SAPO Charlotte von Essen, τόνισε ότι η απόφαση δεν βασίστηκε σε ένα μόνο γεγονός.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία φορά που το επίπεδο ανέβηκε στο 4 ήταν για μερικούς μήνες το 2015 και το 2016, ενώ αυτή τη φορά το επίπεδο πρόκειται να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον σουηδικό τύπο, η Αλ Κάιντα κάλεσε τους οπαδούς της για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε την εκτίμησή του για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης στο σουηδικό έδαφος, από «πιθανή» σε «πολύ πιθανή» και ενημέρωσε με ταξιδιωτικές οδηγίες τους υπηκόους της που θέλουν να ταξιδέψουν στην Σουηδία ή που βρίσκονται ήδη στη Σουηδία.

Δείτε στις φωτό που ακολουθούν την ανακοίνωση που εκδόθηκε στα αγγλικά μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα μέσα ενημέρωσης στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Σουηδίας.