Οι σουηδικές εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του επιδόματος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, στην Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία, από τις 30 Μαΐου.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Καλά τα νέα, για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες στην Σουηδία. Η σουηδική φορολογική υπηρεσία (Skatteverket) ανέλαβε την διαχείρηση των επιδοτήσεων για την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας για τις σουηδικές εταιρείες. Η αίτηση για το επίδομα θα υποβληθεί ψηφιακά μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει στις 30 Μαϊου. Τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν μέσω του φορολογικού λογαριασμού της εταιρείας, σύμφωνα με την πρόταση της Κυβέρνησης.

Ήδη η φορολογική υπηρεσία έχει ξεκινήσει την εργασία για την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την πρόσληψη προσωπικού, την εκπαίδευσή του, και τέλος την ενημέρωση όσων δικαιούνται να λάβουν την αποζημίωση για το πως, που και πότε θα υποβάλλουν την αίτηση.

Το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει μια εταιρεία ή ένας όμιλος, είναι 20 εκατ. SEK και τα χρήματα θα καταβληθούν μέσω του φορολογικού λογαριασμού. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει από τις 30 Μαΐου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2023.