Ο Rawa Majid λέγεται ότι συνελήφθη.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού τύπου, συγκεκριμένα της εφημερίδας Expressen και SVT News, σήμερα αργά την νύχτα, ο Rawa Majid επονομαζόμενος και «κουρδική αλεπού» συνελήφθη, στα σύνορα μεταξύ του ιρακινού Κουρδιστάν και του Ιράν.

Λέγεται ότι απέφυγε στο να τον εντοπίσουν επειδή δεν χρειάστηκε να σφραγίσει το ιρανικό διαβατήριό του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διέσχισε τα σύνορα από την Τουρκία στο Κουρδιστάν μεταξύ 6 και 7 Σεπτεμβρίου ενώ απέφυγε να σφραγιστεί το ιρανικό διαβατήριό του. Ο Rawa Majid, ο οποίος έχει πολλά διαφορετικά διαβατήρια, ταξιδεύει τόσο στην Τουρκία όσο και στο Ιράν για σύντομες χρονικές περιόδους, αλλά ζει και εργάζεται στο Κουρδιστάν, σύμφωνα πάντα με τα σουηδικά δημοσιεύματα.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson (M) είπε πως έλαβαν τις πληροφορίες ότι ο Majid μπορεί να έχει συλληφθεί, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανέναν σχολιασμό, επί του θέματος. Τα δημοσιεύματα καταλήγουν, πάντως, πως το Σουηδικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία, δεν έχουν πληροφορίες για κάποια σύλληψη, Σουηδού πολίτη στο Ιράν τις τελευταίες μέρες.

Πηγές

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης όπως

π.χ. Expressen, TT, Aftonbladet, SVT News κλπ