Τα χρέη των Σουηδών έχουν εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του του οργανισμού Företagarna.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου, κρούει ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Företagarna, Günter Mårder, αναφορικά με την οικονομία της Σουηδίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Dagens Industri. Τα χρέη των Σουηδών έχουν εξαπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια – μια εξέλιξη που δεν προμηνύεται και ιδιαίτερα καλή, αναφέρει ο Mårder.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση επισημαίνει, μακροπρόθεσμα θα οδηγηθούμε σε μια καταστροφή. Δανειζόμαστε χρήματα από το μέλλον, τονίζει, δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι Σουηδοί είναι υπερχρεωμένοι και ότι η κατανάλωση έχει αυξηθεί αφού τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Βλέποντας τα καλύτερα πράγματα που έχουν οι άλλοι, μπαίνουμε στην διαδικασία να θέλουμε να τα αποκτήσουμε και εμείς», καταλήγει.

O Οργανισμός Företagarna (Επιχειρηματίες), είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός επιχειρηματιών στην Σουηδία, με περίπου 60 000 μέλη μέσω 250 τοπικών ενώσεων. Ο Οργανισμός προσφέρει δίκτυα, τεχνογνωσία αλλά και πρακτική βοήθεια, στους επιχειρηματίες έτσι ώστε να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να οδηγηθούν στην επιτυχία. Ανεξαρτήτως από το πως ορίζει ο επιχειρηματίας την επιτυχία.

Α.Ζ.