ΣΟΥΗΔΙΑ Συνεχίζεται ο χαμούλης με τις ακυρώσεις δρομολογίων τρένων.

Nea2day.comΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Χαμούλης πάλι και σήμερα με τις ακυρώσεις δρομολογίων κάποιων γραμμών στα τρένα τις Στοκχόλμης. Ακυρώσεις, καθυστερήσεις και εκνευρισμός των επιβατών οι οποίοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν στην εργασία τους. Κάποιες ακυρώσεις έγιναν λόγω απεργίας των εργαζομένων και κάποιες άλλες λόγω τεχνικών προβλημάτων στις γραμμές.

Τα παράπονα των επιβατών, αναφορικά με την σχεδόν καθημερινή ταλαιπωρία τους, σε σχέση με την ακριβή τιμή της αγοράς την μηνιαίας κάρτας, κάπου γύρω στα 100 ευρώ τον μήνα για απεριόριστες διαδρομές, οδήγησαν την Περιφέρεια Στοκχόλμης στις 10.05.2023 να ανακοινώσει με δελτίο τύπου πως θα σταματήσει την συνεργασία απο το 2026, που θα λείξουν τα σχετικά συμβόλαια, με την διαχειρίστρια εταιρεία MTR. Από ότι φαίνεται με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, η MTR δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τους οικονομικούς όρους για να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αναφορικά με τις μετακινήσεις των επιβατών.

Μετά και την λήξη της συνεργασίας, το 2026, θα αναλάβει ένας νέος φορέας εκμετάλλευσης, ο οποίος θα υπάγεται την Περιφέρεια Στοκχόλμης.

Α.Ζ.