06.07.2020 News!!News!! By Alex

Nea2day.comEDITORIAL

Νά’μαι και εγώ…. Δευτέρα 06.07.2020, με μια έκλειψη σελήνης η οποία μας αναστάτωσε γενικώς…. ο καιρός εξακολουθεί και είναι άστατος… μέσα σε μια μέρα περνάνε όλες οι εποχές του χρόνου….

Πάμε να δούμε πόσο ατακτούλης ήταν ο ιός σήμερα. Έχουμε λοιπόν 5461 οι νεκροί στο σύνολό τους….14 τα νέα θύματα του ιού σήμερα, 135 άτομα στις εντατικές…..73252 άτομα …. θετικοί στον ιό…πάμε να ξεπεράσουμε και τους 75000.

Η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε την επόμενη πτήση της Tui για την Ρόδο έπειτα από την ανακάλυψη πως η τελευταία πτήση που έγινε από την Σουηδία για το νησί δεν είχε ως επιβάτες δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες αλλά ήταν τουρίστες. Έτσι η εταιρία θα αναγκαστεί να στείλει στη Ρόδο ένα άδειο αεροπλάνο, για να «μαζέψει» τους τουρίστες και να τους φέρει πίσω.

Και η διαφωνία στη σουηδική κυβέρνηση μεταξύ των κομμάτων συνεχίζεται. Όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματος των Μετριοπαθών και των Σοσιαλδημοκρατών αναφορικά με την πολιτική μετανάστευσης, έχουν παγώσει.

Η Maria Malmer Stenergard, εκπρόσωπος της μεταναστευτικής πολιτικής για το κόμμα των Mμετριοπαθών δηλώνει πως οι συζητήσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες εκτυλίχθηκαν μέσα σε ένα ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα, αλλά δυστυχώς οι απόψεις τους απέχουν κατά πολύ ενώ επεσήμανε πως οι διαπραγματεύσεις έληξαν όταν οι Σοσιαλδημοκράτες θέλησαν να κατευνάσουν τους Πράσινους για να μην αποχωρήσουν από την Βουλή ενώ έπρεπε να κρατήσουν μια πιο αυστηρή γραμμή.

Ο πρωθυπουργός Stefan Löfven λυπάται που οι διαπραγματεύσεις με τους μετριοπαθείς έχουν διακοπεί. Καταλογίζει στους μετριοπαθείς πως δεν ήθελαν να συμβιβαστούν.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «Θα συνεχίσουμε τώρα να εργαζόμαστε στην Επιτροπή για μια μακροπρόθεσμη πολιτική βιώσιμης μετανάστευσης που προστατεύει το δικαίωμα ασύλου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τα μέρη που ενδιαφέρονται για αυτό», κατέληξε.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 49 προσώπων και οργανισμών στο πλαίσιο ενός νέου μηχανισμού που θέτει σε εφαρμογή το Λονδίνο προκειμένου να τιμωρεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο.

Σε αυτήν τη μαύρη λίστα των προσώπων και των εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 25 Ρώσοι και 20 Σαουδάραβες.

Οι Ρώσοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην κακομεταχείριση και τον θάνατο του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2009 ενώ οι Σαουδάραβες είναι ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρωσία ελπίζει ότι η Τουρκία, στην απόφαση που θα πάρει για το μέλλον της Αγίας Σοφίας, θα λάβει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι «εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Μετά την εμφάνιση βουβωνικής πανώλης – της ασθένειας που τον 14ο αιώνα προκάλεσε την πανδημία του «Μαύρου Θανάτου» εξολοθρεύοντας 50 εκατ. ανθρώπους στην Ευρώπη οι Αρχές στην αυτόνομη κινεζική επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας έχουν σημάνει συναγερμό.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο κρούσματα βουβωνικής πανώλης επιβεβαιώθηκαν στη Μογγολία. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, πρόκειται για δύο αδέλφια που είχαν καταναλώσει κρέας μαρμότας.

Παράλληλα, νέο κρούσμα εντοπίστηκε στην πόλη Μπαγιανούρ, βόρεια του Πεκίνου, όταν ένα νοσοκομείο ενημέρωσε το Σάββατο τις δημοτικές Αρχές για την περίπτωση ενός ασθενούς που εισήχθη για νοσηλεία.

Την Κυριακή, οι τοπικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για αποτροπή πανώλης Επιπέδου 3 για την πόλη, την δεύτερη χαμηλότερη στο σύστημα τεσσάρων βαθμίδων.

Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το πρακτορείο, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο μουσικός μάγος της εικόνας, ο συνθέτης που «μετάφρασε» ιδανικά σε νότες τις ατελείωτες σιωπές των πρωταγωνιστών των ιταλικών γουέστερν και αποτύπωσε μελωδικά τα πιο δυνατά, τα πιο έντονα συναισθήματα, εκείνος που «γέννησε» ορισμένα από πιο εμβληματικά και πιο δημοφιλή σάουντρακ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο μεγάλος Maestrο… Ο Ένιο Μορικόνε, ο σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας έφυγε σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 91 ετών, έχοντας αφήσει   ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του σινεμά αλλά και της κλασικής και της σύγχρονης μουσικής.

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα. Να προσέχετε γιατί για κάποιους είστε σημαντικοί.

Άλεξ