24.06.2020 News!!News!! By Alex

Nea2day.comEDITORIAL

Και η ζέστη συνεχίζεται, εδώ στα βόρεια προάστια. Η ώρα είναι 17:00 την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και η θερμοκρασία ήδη δείχνει 29 βαθμούς. Ζούμε τρελό καλοκαίρι εδώ στα βόρεια…

Και μια και η διάθεση είναι καλοκαιρινή πολύ ακούστε Οικονομόπουλο σε remix που κατά την γνώμη μου θα γίνει το απόλυτο hit του καλοκαιριού και βάλτε το …. τέρμα….(oikonomopoulos valto terma)

Ανεβήκατε;; Πολύ ωραία, προσγειωθείτε τώρα…. με τα νούμερα που θα διαβάσετε…. ας δούμε λοιπόν πως διαμορφώθηκαν τα κρούσματα του Covid 19 σήμερα….

Έχουμε λοιπόν 5222 οι νεκροί στο σύνολό τους….40 τα νέα θύματα του ιού…201 άτομα στις εντατικές…..62397 άτομα …. θετικοί στον ιό…πάμε επί τροχάδην για τους 65000….

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο λιμάνι του Goteborg αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τις τοπικές εφημερίδες η φωτιά καίει φορτηγά βρίσκονται επι τόπου πολλά πυροσβεστικά οχήματα αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί υπο έλεγχο….

Σύμφωνα με στοιχεία του νοσοκομείου Karolinska που δημοσιεύτηκαν στην σουηδική εφημερίδα SvD το ποσοστό των ατόμων που φέρνουν αντισώματα έχει αυξηθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν 24.000 δοκιμές για το πόσα άτομα ήταν θετικοί στον ιό και πόσοι είχαν αντισώματα.

Σχεδόν το ένα πέμπτο, 17,2%, ήταν θετικά.

Οι δοκιμές της εταιρείας Werlab, οι οποίες παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν ότι το ποσοστό των ατόμων με αντισώματα ήταν 14%. Αυτά στα καλά νέα της ημέρας…. εγώ πάντως ακόμη το περιμένω το κουτάκι να έρθει να κάνω το τεστ…..

Με ομοφωνία υποδέχθηκαν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, την απόφαση της Σουηδικής Κυβέρνησης σήμερα να δημιουργήσει ειδική επιτροπή η οποία θα αναλάβει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον Covid 19.

Η επιτροπή πρόκειται να συσταθεί και να λειτουργήσει πριν τις εκλογές του 2022.

(Ε! Λογικό το βρίσκω μην χάσουμε και τις εκλογές εξαιτίας κάποιων λαθών που έχουν γίνει).

Τι έλεγα; Α! Ναι! Πρώτο μέλημα της Επιτροπής θα είναι η κατάσταση στα γηροκομεία και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την έξαρση της πανδημίας. Και υπεύθυνος της Επιτροπής δεν θα είναι ο γνωστός μας «αγαπημένος» επιδημιολόγος…

Χαμούλης μεταξύ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ για το εμβόλιο για τον Covid-19.

Από τις 7 υποψήφιες εταιρείες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν περάσει στη δεύτερη δοκιμαστική φάση, οι τρεις είναι κινεζικές και οι δύο αμερικανικές.

Ο Λευκός Οίκος θέλει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια για τη δοκιμή, παρασκευή και αγορά ενός ή πολλών νέων εμβολίων.

Σύμφωνα με τη λεγόμενη «Operation Wrap Speed», μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 θα πρέπει να είναι έτοιμα προς διάθεση 300 εκατ. εμβόλια.

Έξι αμερικανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν, καθώς και η βρετανοσουηδική AstraZeneca. Στο μεταξύ 500 εθελοντές συμμετέχουν στη δεύτερη φάση δοκιμών σε νοσοκομείο στο Ουχάν. Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα μετά από δοκιμαστικό εμβολιασμό 743 εθελοντών.

Δείτε τις εταιρείες στο γράφημα που ακολουθεί, καθώς και τον συνολικό τζίρο τους για το 2020 σύμφωνα με τις προβλέψεις. Με έντονο γαλάζιο χρώμα αναφέρονται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή του εμβολίου.

Ένα σχετικά κοντινό μεγάλο εξωπλανήτη μεγέθους ανάλογου του Ποσειδώνα, γύρω από το νεαρό άστρο AU Μικροσκοπίου, σε απόσταση περίπου 32 ετών φωτός από τη Γη, ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα αστρονόμων με τη βοήθεια των αμερικανικών διαστημικών τηλεσκοπίων TESS και Spitzer.

Το μικρό μητρικό άστρο του εξωπλανήτη, γνωστό και ως AU Mic, έχει ηλικία μόνο 20 έως 30 εκατομμυρίων ετών και διαθέτει το 50% περίπου της μάζας του Ήλιου μας.

Μόνο δύο ή τρία γνωστά άλλα άστρα είναι ταυτόχρονα τόσο κοντινά στη Γη και νέα σε ηλικία.

Ο εξωπλανήτης, που ονομάστηκε AU Mic b, χρειάζεται 8,5 γήινες μέρες για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιφορά γύρω από το άστρο του (αυτή είναι και η διάρκεια του έτους του), συνεπώς κινείται πολύ κοντά σε αυτό.

Η μάζα του πλανήτη εκτιμάται ότι είναι 58 φορές μεγαλύτερη της Γης, ενώ είναι ακόμη άγνωστο αν διαθέτει ατμόσφαιρα και τι είδους.

Εγω πάντως στον πρώτο εξωπλανήτη που θα βρεθεί πως μπορεί να υπάρχει ζωή θα φύγω…. βαρέθηκα εδώ στη γή….

Η δημοτικότητα του Τράμπ όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, δείχνει νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, στις 22-23 Ιουνίου, την ώρα που αυξάνονται τα νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επικρίνεται ευρέως για δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία ήθελε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται τα τεστ για τον Covid-19.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έγινε μέσω διαδικτύου στην αγγλική γλώσσα σε όλες τις ΗΠΑ. Συγκέντρωσε απαντήσεις από δείγμα 1.115 ενηλίκων, στους οποίους περιλαμβάνονται 503 Δημοκρατικοί και 408 Ρεπουμπλικάνοι.

Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Θερμές σε σημείο να χτυπάνε κόκκινο είναι και οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας – Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του θέματος της Λιβύης.

Η Γαλλία, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να ενσκήψει “δίχως ταμπού” στο θέμα της σχέσης της με την Τουρκία.

“Η Γαλλία εκτιμά πως είναι απολύτως απαραίτητο να ανοίξει το ταχύτερο η ΕΕ μία συζήτηση σε βάθος, δίχως ταμπού, χωρίς αφέλεια όσον αφορά τις προοπτικές των μελλοντικών σχέσεων της ΕΕ με την Άγκυρα και πως θα πρέπει η ΕΕ να προασπισθεί σθεναρά τα δικά της συμφέροντα, διότι η ίδια έχει τα μέσα”, δήλωσε ενώπιον του σώματος της Γερουσίας ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Υβ Λε Ντριάν.

Πάντως έστω και αν η δημοτικότητα του Τραμπουλάκου πέφτει προσωρινά εγώ έψαξα και βρήκα αν έχει συγγενείς στην Ελλάδα. Και όπως θα δείτε και στην φωτό που ακολουθεί βρήκα την χαμένη του αδερφή….. και ήδη τον έχω ενημερώσει….

Με αυτά και με αυτά, αυτά τα νέα μας για σήμερα….

Φιλιά πολλά σε όλους να προσέχετε γιατί για κάποιους είστε μοναδικοί….

Άλεξ