News!!! News!!!… by Alex

Nea2day.comEDITORIAL

Βρέ πως περνά ο καιρός…. !!! Πότε κάνατε βουτιές και πίνατε ποτάκια στα μπαράκια (όχι εγώ δεν έκανα και φέτος τίποτε από αυτά η σχολή βλέπεται με κράτησε εδώ στα βόρεια προάστια ένα ακόμη καλοκαίρι) πότε φθινοπώριασε πότε κιτρίνισαν τα φύλλα… σε δύο μήνες περίπου Χριστούγεννα. Πως περνά ο καιρός τόσο γρήγορα…ούτε που το καταλαβαίνεις απο τα μπαράκια …..στα φωτάκια…

Και μια που κάθομαι λέω δεν πάω μια βόλτα στον κόσμο;; να δω τι γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες…

Εδώ στα βόρεια προάστια το μάθατε ότι βγάλαμε κυβέρνηση πολύ σύντομα η αλήθεια είναι σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία. Ήμασταν γρήγοροι αυτή τη φορά….

Ο Ulf Hjalmar Ed Kristersson λοιπόν ως Πρωθυπουργός παρουσίασε και τους Υπουργούς του και αφού έκαναν και μια επίσκεψη και στον Βασιλιά ανασκουμπώθηκαν, σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν την εργασία τους…….

Την επόμενη μέρα λοιπόν έστειλαν επιθεωρητές στα νοσοκομεία έκτακτης ανάγκης (akut sjukhuset). Να δουν, να ακούσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν…. και τα αποτελέσματα…. του το γιατί υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής…..προσεχώς στις οθόνες μας….🤔🤔(λοιπόν αν δεν βγάλουν άκρη οι επιθεωρητές να τους στείλουμε την Νικολούλη!!! θα κάνει θαύματα)!!!!

Και αφού ο Ulf ανέλαβε …. όπως ήταν αναμενόμενο η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Σουηδίας η Magdalena παρέδωσε…. Συγκινητικό το κλίμα η αλήθεια είναι όμως πως η Magdalena ….ήδη έχει περάσει στην ιστορία… μια που επί Πρωθυπουργία της κατατέθηκε και η αίτηση της Σουηδίας για ένταξή της στο ΝΑΤΟ….

Μικρο-γκρίνιες πάντως μεταξύ των κομμάτων έχουμε, το περίεργο θα ήταν να μην είχαμε αλλά επειδή εμένα δεν μου αρέσουν οι γκρίνιες δεν θα ασχοληθώ…. όχι σήμερα τουλάχιστον 🤔

Το τραγουδάκι “τι χειμώνας βαρύς ….έλα απόψε νωρίς ….κλπ κλπ ” το θυμάστε….λοιπόν κάτι μου λέει πως θα το τραγουδήσουμε πολύ αυτόν τον χειμώνα…..

Οι ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν κρύο, ενέργεια και αυξήσεις….ειδικά τις αυξήσεις οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ….Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Να σήμερα διάβαζα για παράδειγμα πως κάποιοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Στοκχόλμη πιστεύουν ότι οι αυξήσεις του ενοικίου θα πρέπει να είναι 25% για το 2023 και άλλοι έχουν προτείνει μέχρι στιγμής αυξήσεις γύρω στο 10%.

Ο σύλλογος των ενοικιαστών, κάνει λόγο για λίγο περισσότερο από 2%.

– Θυμηθείτε ότι οι εταιρείες ακινήτων είχαν τεράστια κέρδη τα τελευταία χρόνια, λέει ο Erik Elmgren, επικεφαλής της Ένωσης Σουηδών Ενοικιαστών στην εφημερίδα SvD. Συνολικά τρία εκατ. Σουηδοί ζουν σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, οι οποίοι πλέον περιμένουν με αγωνία τι θα συμφωνήσουν όλα τα μέρη…. τον Νοέμβριο η πρώτη συνάντηση και από τον Ιανουάριο λοιπόν ετοιμαστείτε για ζεστές αγκαλίτσες…..φθηνά και οικονομικά…..

Από την Λίζ ξανά στον Μπόρις…. θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ταινίας που θα περιέγραφε έναν δυνατό ερωτικό δράμα…..όμως συνοπτικά είναι το “δράμα” που παίζεται αυτή την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από την παραίτηση της Πρωθυπουργού Λίζ Τράς.

Η Λιζ Τρας είναι η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας. Έμεινε στη Ντάουνινγκ Στριτ για 44 ημέρες. Πάντως στο στρατόπεδο των Τόρις τα παιχνίδια under the table για να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα του Τζόνσον για την πρωθυπουργία δίνουν και παίρνουν. Αφήστε που επέστρεψε άρον -άρον στο Λονδίνο από την Καραϊβική όπου έκανε τις διακοπές του. Είδατε τώρα το χάος που δημιουργείτε στην προσωπική ζωή ενός ατόμου να μην μπορεί να χαρεί ούτε τις διακοπές του….. 😂😂yes indeed…..

Με αυτά και με αυτά….. αυτά για σήμερα….. να περάσετε ένα υπέροχο Π/Σ/Κ.

καληνύχτα

φιλιά

Άλεξ